Moscova îşi umflă muşchii: Rusia lansează rachete BALISTICE din regiunea Astrahan, de la Marea Caspică

Rusia a efectuat teste cu rachetă continentală în Astrahan. Tipul de rachetă folosit cu ocazia testului balistic este Topol RS-12M. Racheta şi-a atins ţinta din Kazahstan.

04 mart. 2014, 20:26
Moscova îşi umflă muşchii: Rusia lansează rachete BALISTICE din regiunea Astrahan, de la Marea Caspică

Armata rusă a declarat că a testat o rachetă intercontinentală, Topol RS-12M  în apropiere de Marea Caspică, marţi, în Astrahan, potrivit bbc.co.uk. Acest gest de intimidare vine după ce Statele Unite au acuzat Rusia de „acte de agresiune” în Peninsula Crimeea.

Capătul de ogivă şi-a atins ţinta sa din Kazahstan, au mai informat însuşi Ministerul Armatei din Rusia, informează publicaţia britanică.

O oficialitate americană care a dorit să îşi păstreze anonimatul a declarat agenţiei France Presse că autorităţile de la Washington fuseseră informate despre faptul că Rusia urma să testeze o rachetă balistică.  De asemenea, mai multe surse din presă informează că testul fusese planificat înainte de izbucnirea revoltelor din Ucraina, informează bbc.co.uk.

Moscova pare să deţină de facto controlul în Crimeea, după ce şi-a trimis mii de trupe, armament şi nave militare în zonă, iar militarii pro-ruşi din peninsulă şi cei ruşi au preluat controlul unor puncte strategice.

Secretarul de Stat american, John Kerry, care a vizitat capitala ucraineană, a avut convorbiri cu noul Guvern instalat la JKiev după alungarea de la putere a preşedintelui Viktor Ianukovici.