Moşteanu, USR: Vedem din nou miniştri urmăriţi penal în conducerea României şi cred că este un semnal prost pentru partenerii europeni

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a declarat, vineri, că numirea în Guvernul Dăncilă a unor miniştri cu probleme penale este unu lucru grav, iar semnalul trimis de România către partenerii europeni este unul prost. El spune că, în două luni, PSD va începe o nouă “ofensivă” asupra Justiţiei.

26 ian. 2018, 14:46
Moşteanu, USR: Vedem din nou miniştri urmăriţi penal în conducerea României şi cred că este un semnal prost pentru partenerii europeni

“Avem un al treilea Guvern Dragnea, putem să spunem Guvernul Dragnea 3. Acum se pare că şi-a găsit, în sfârşit, varianta perfectă în conducerea Guvernului şi foarte probabil în următoarele două luni vom vedea o nouă ofensivă împotriva Justiţiei, de data aceasta având omul care să îl asculte acolo”, a spus Ionuţ Moşteanu la finalul Birourilor Permanente Reunite.

Acesta spune că miniştrii cu probleme penale din noul Guvern transmit un semnal foarte grav partenerilor internaţionali ai României, iar Guvernul trebuie “să fie de o conduită morală ireproşabilă”.

“Vedem din nou miniştri urmăriţi penal în conducerea României şi cred că ăsta este un lucru foarte grav şi un semnal foarte prost pe care România îl trimite către partenerii europeni şi către toţi partenerii internaţionali. Guvernul trebuie să fie de o conduită morală ireproşabilă. Faptul că în vizinea  domnului Ştefănescu – pot pune miniştri penalei pentru că pot – este un lucru foarte grav, care va influenţa bunul mers al României şi relaţiile cu partenerii”, a mai spus acesta.

Premierul desemnat, Viorica Dăncilă, a prezentat, vineri, la sediul PSD, lista viitorului Cabinet, fără a face nicio precizare legată de programul de guvernare şi fără a răspundere întrebărilor jurnaliştilor. Şaptesprezece din cele 28 de posturi de miniştri vor avea alt titular. De asemenea, în Cabinetul Dăncilă vor fi patru vicepremieri, faţă de trei câţi sunt în prezent.