Moştenitorii astronautului Neil Armstrong primesc 6 milioane de dolari de la un spital, pentru un malpraxis ce i-a provocat moartea

Un spital a plătit 6 milioane de dolari moştenitorilor astronautului Neil Armstrong într-un acord confidenţial privind acuzaţiile că în urmă cu şapte ani complicaţiile post-operatorii au dus la moartea lui, informează The Guardian.

24 iul. 2019, 11:45
Moştenitorii astronautului Neil Armstrong primesc 6 milioane de dolari de la un spital, pentru un malpraxis ce i-a provocat moartea

Suma de pe urma acordului din 2014 a ajuns la zece rude ale celui care a făcut istorie în urmă cu 50 de ani, când a devenit primul om care a păşit pe Lună, potrivit documentelor depuse la o curte de justiţie din Cncinnati, Ohio, care au devenit publice marţi.

Văduva lui Armstrong, Carol, nu a primit bani în urma înţelegerii. Fii lui, Mark şi Rick, au susţinut că îngrijirea primită la spitalul Mercy Health-Fairfield l-a costat viaţa pe tatăl lor.

Neil Armstrong a murit pe 25 august 2012, la vârsta de 82 de ani.

Într-o declaraţie făcută în septembrie 2014, spitalul şi îngrijitorii au susţinut că tratamentul a fost corect. Instituţia a fost de acord cu înţelegerea de 6 milioane de dolari pentru a evita publicitatea pe care ar fi făcut-o moştenitorii lui Armstrong.

Maureen Richmond, purtătoarea de cuvânt a spitalului, a transmis că nu pot fi divulgate detalii privind acordul, familia pacientului şi autorităţile doresc să menţină chestiunea privată.

Carol Armstrong a declarat pentru New York Times că a semnat înţelegerea, ca executor, dar nu a primit nicio parte din bani.

Neil Armstrong a fost internat în august 2012 pentru o intervenţie la inimă. În urma acesteia, au apărut complicaţii şi astronautul a murit.

Cea mai mare parte din acord, 5,2 milioane de dolari, a fost împărţită între fiii lui Armstrong. Fratele şi sora lui au primit câte 250.000 de dolari, iar cei şase nepoţi, câte 24.000 de dolari. Onorariul avocatului a fost de 160.000 de dolari.