Motanul candidat: Morris vrea să ajungă primarul localităţii mexicane Xalapa

Oricine poate avea o carieră în politică, mai ales în Mexic. Este şi cazul unei feline, Morris, care este un candidat mai puţin obişnuit pentru funcţia administrativă a localităţii mexicane pentru care candidează, dar este hotărât să îi facă acesteia un viitor mai bun. De aceea, s-a înscris în cursa pentru Primăria oraşului Xalapa.

21 iun. 2013, 09:02
Motanul candidat: Morris vrea să ajungă primarul localităţii mexicane Xalapa

Motanul Morris a fost înscris în cursa pentru funcţia publică chiar de stăpânul său, nemulţumit de clasa politică locală. Deşi iniţial se voia a fi doar un protest faţă de politicieni, cu timpul, Morris a devenit favoritul populaţiei din Xalapa, unde va candida.

„El Candigato Morris” are în prezent peste 130.000 de fani, iar pagina de Facebook şi site-ul lui de internet sunt pline de fotografii, filmuleţe şi sloganuri trimise de susţinătorii din toată ţara. Alegerile locale vor avea loc la 7 iulie.

Morris a inspirat şi alte candidaturi de animale în alte oraşe mexicane: un măgar în Ciudad Juarez,un câine în Oaxaca şi un pui de găină în Tepic. Niciunul însă nu a devenit la fel de popular ca motanul.

Din campania sa de promovare şi din modul în care „se adresează” electoratului, Morris pare hotărât să facă treburi serioase în Xalapa.