MOŢIUNE PNL, respinsă la Camera Deputaţilor

Plenul Camerei Deputaților a respins miercuri moțiunea simplă "PSD guvernează la negru - Totul pentru PSD, nimic pentru cetățean", inițiată de PNL, adresată ministrului Muncii, Rovana Plumb, cu 192 de voturi împotrivă, 111 voturi pentru și 20 de abțineri.

25 feb. 2015, 16:29
MOŢIUNE PNL, respinsă la Camera Deputaţilor

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă iniţiată de PNL şi intitulată „PSD guvernează la negru. Totul pentru PSD, nimic pentru cetăţean!”, pentru moţiune votând 111 de deputaţi, 192 fiind împotrivă, iar 20 s-au abţinut.

Textul moțiunii vizează desființarea prin OUG 86/2014 a Inspecției Muncii și a Agenției de Plăți și Inspecție Socială, în locul acestora urmând să fie formată, prin comasare, Agenția Națională pentru Inspecția Muncii și Securitate Socială.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat la dezbateri că afirmațiile semnatarilor moțiunii sunt nefondate, adăugând că moțiunea „nu are obiect” pentru că Inspecția Muncii și Agenția de Plăți și Inspecție Socială nu se desființează.

Ea a menționat că această reorganizare înseamnă întărirea capacității de control și conferirea unei autorități sporite inspectorilor care vor avea atribuții și drepturi mult mai bine conturate pentru exercitarea funcției. Angajații din instituțiile supuse procesului de reorganizare nu își pierd locurile de muncă, a punctat Rovana Plumb.

Moțiunea a fost dezbătută în ședința de plen de săptămâna trecută.