Moţiunea de cenzură a fost publicată în Monitorul Oficial. Guvernul Grindeanu rămâne cu atribuţii limitate

Textul moţiunii de cenzură a fost publicat, miercuri după-amiază, în Monitorul Oficial, moment din care cabinetul condus de Sorin Grindeanu are atribuţii limitate până la învestirea unui nou guvern.

21 iun. 2017, 14:37
Moţiunea de cenzură a fost publicată în Monitorul Oficial. Guvernul Grindeanu rămâne cu atribuţii limitate

Textul moţiunii de cenzură ”România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”, adoptată miercuri de către Parlament, a fost trimis la Monitorul Oficial, sub semnătura preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, care a publicat-o.

Situaţia actuală a guvernului Grindeanu este descrisă în articolul 110 din Constituţie care prevede că ”Guvernul este demis la data retragerii de către Parlament a încrederii acordate (…) Guvernul al cărui mandat a încetat îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, până la depunerea jurământului de membrii noului Guvern.”

Moţiunea de cenzură a fost adoptată, miercuri, de Parlament cu 241 voturi ”pentru” şi 10 voturi ”împotrivă”, astfel că guvernul Grindeanu a fost demis. Pentru ca moţiunea să fie adoptată, erau necesare 233 de voturi favorabile.