Moţiunea de cenzură a PNL, în pericol. PSD a iniţiat o lege cu privire la votul prin corespondenţă

Senatorul PSD Adrian Anghel a inițiat un proiect de lege prin care poate pune în pericol moţiunea de cenzură a PNL cu privire la introducerea votului prin corespondenţă.

03 iun. 2015, 12:04
Moţiunea de cenzură a PNL, în pericol. PSD a iniţiat o lege cu privire la votul prin corespondenţă

Cu doar câteva zile înainte ca cei din PNL să depună moțiunea de cenzură pe tema votului prin corespondență, senatorul PSD, Adrian Anghel, a inițiat un proiect de lege care vizează tocmai introducerea votului prin corespondență.

Altfel spus, îi lasă pe liberali fără obiectul moțiunii de cenzură anunțată pentru săptămâna viitoare. Acum rămâne de văzut cum vor reacționa liberalii cu privire la această mișcare a PSD din Parlament.

PNL depune vineri moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta. Stroe: Calculul matematic ne dezavantajează

„Marți, 2 iunie 2015, domnul Adrian Anghel, senator ales în colegiul uninominal 2 din Circumscripţia electorală pentru românii cu domiciliul în afara României, a depus la Biroul Permanent al Senatului, o propunere legislativă pentru organizarea, desfășurarea și exercitarea votului prin corespondență de către cetățenii români din străinătate.
Propunerea legislativă vine ca răspuns la solicitările cetățenilor români din străinătate, fiind menită să intre în dezbaterea parlamentară pentru a putea fi analizate soluțiile pentru exercitarea votului prin corespondență.
În acest sens, domnul senator Adrian Anghel a făcut următoarele precizări: „Având în vedere consultările avute cu Președintele Klaus Iohannis în data de 21 mai a.c., la care au participat toți parlamentarii din circumscripția electorală pentru românii din străinătate, am agreat existența unui consens instituțional privind identificarea soluţiei legislative care să permită românilor cu domiciliul sau reședința în străinătate exercitarea votului prin corespondență.
Acest proiect este, așadar, susținut atât la nivel legislativ, cât și la nivel executiv. Suntem încrezători în faptul că, în dezbaterea parlamentară care va urma pe acest proiect, vom găsi cele mai eficiente mecanisme pentru realizarea acestui deziderat, care să ofere posibilitatea de a vota tuturor românilor din străinătate”, se arată într-un comunicat de presă.

Victor Ponta îi IRONIZEAZĂ din nou pe liberali pe tema moţiunii de cenzură