MOŢIUNEA DE CENZURĂ. Gorghiu: Nu se acceptă TRASEIŞTI şi nu se negociază voturi contra poziţii executive

Alina Gorghiu, co-preşedinte PNL, a declarat că liberalii au început deja discuţiile cu parlamentarii din alte partide pentru susţinerea moţiunii de cenzură, dar a arătat că nu se negociază venirea unor parlamentari în PNL: "Nu se acceptă traseişti, şi nu se negociază voturi la moţiune contra poziţii executive".

20 ian. 2015, 12:22
MOŢIUNEA DE CENZURĂ. Gorghiu: Nu se acceptă TRASEIŞTI şi nu se negociază voturi contra poziţii executive

Alina Gorghiu a declarat, într-un interviu acordat Ziare.com, că „PNL se pregateste temeinic pentru guvernare”, explicând că, în partid, există „o majoritate foarte larga care merge pe ideea ca Guvernul Ponta este unul toxic cu care nu putem accepta ca Romania sa stea in viitorul apropiat”

Întrebată dacă PNL are discuţii cu Mircea Geoană în vederea susţinerii unei motiuni de cenzura, Gorghiu a răspuns:

Discutii am si eu, au si colegii mei, nu doar cu domnul Geoana, ci cu foarte multi colegi din Parlament care au disponibilitatea sa priceapa ca Guvernul Ponta nu mai poate ramane la Palatul Victoria. Fiecare va stabili dupa propria constiinta daca va vota o motiune. Sunt convinsa ca dl Geoana va vota motiunea. Dar nu negociem venirea unor parlamentari in PNL, nu se accepta traseisti, si nu se negociaza voturi la motiune contra pozitii executive.

Liderul PNL a completat că nu vor fi primiţi în partid parlamentari de la alte formaţiuni.

„Nu se poate ajunge la sustinerea unui program fara majoritate, iar ea poate fi facuta doar cu parlamentarii pe care ii ai. Obiectivul e sa terminam programul de guvernare astfel incat sa venim cu o oferta reala, care sa arate care sunt domeniile de crestere economica si sa dam garantia ca oamenii au stabilitate financiara, ca au un orizont de pregatire si desfasurare profesionala”, a adăugat Gorghiu.

Întrebată dacă Tudor Chiuariu nu ar trebui exclus din PNL, Gorghiu a răspuns: „Nu pot sa ma pronunt acum in privinta excluderii sau nu a dlui Chiuariu. Voi face acest lucru intotdeauna in forurile statutare si in data de 23 ianuarie este prima sedinta a PNL in acest an si prima pe care o voi conduce in calitate de presedinte. Nu veti vedea prelungita o stare care sa aduca prejudicii de imagine PNL.”