MOŢIUNEA împotriva lui Oprea. Când va fi dezbătută în plenul Senatului

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat marți că dezbaterea moțiunii simple împotriva ministrului de Interne, Gabriel Oprea, a fost programată pentru lunea viitoare, însă a arătat că Biroul permanent al forului este cel care va decide dacă acest text va fi dezbătut de plen.

27 oct. 2015, 16:49
MOŢIUNEA împotriva lui Oprea. Când va fi dezbătută în plenul Senatului

„Eu am obligația când primesc o solicitare de moțiune simplă din partea parlamentarilor să o supun discuției Biroului permanent și să programez o dată pentru dezbaterea moțiunii, dacă ea respectă prevederile legale în vigoare. Am făcut acest lucru de astăzi. Am programat dezbaterea pentru luni, săptămâna viitoare, ora 16,00, dar în prealabil va intra în discuția Biroului permanent și Biroul permanent va decide. Nu decide președintele Senatului în această privință”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu într-o conferință de presă, întrebat dacă este posibil ca moțiunea simplă a liberalilor să nu intre în dezbaterea plenului.

El a precizat că nu se pronunță dacă textul respectă prevederile legale.

„O să vedem răspunsul Comisiei juridice”, a adăugat Tăriceanu.

El a amintit că în timp ce era premier a existat o moțiune simplă împotriva ministrului Justiției de la acea dată, Monica Macovei, caz în care se cerea demiterea. Tăriceanu a precizat că, la acel moment, Curtea Constituțională a decis că nu se poate depune o moțiune simplă de demitere a unui ministru.

„Cred că trebuie să avem în vedere decizia CCR și cadrul legal constituțional în această privință”, a spus liderul ALDE.

Liberalii au depus, marți, la Senat, moțiunea simplă îndreptată împotriva ministrului de Interne, Gabriel Oprea. Documentul, intitulat „Gabriel Oprea, demis pentru sfidare, aroganță, abuz și dispreț în exercitarea fu