MOŢIUNEA PNL. Eugen Teodorovici: Situaţia fondurilor europene se află între Făt-Frumos şi Fata Morgana

Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, a declarat miercuri că situația fondurilor europene se află "între Făt-Frumos și Fata Morgana", adică între guvernarea PSD și programul de guvernare PNL 2015, și că toate propunerile pe care liberalii le-au făcut în moțiunea simplă pe acest domeniu le-a transpus deja în practică.

11 mart. 2015, 14:35
MOŢIUNEA PNL. Eugen Teodorovici: Situaţia fondurilor europene se află între Făt-Frumos şi Fata Morgana

„În luna iunie 2014 răspundeam în Senat unei moțiuni prin care Guvernului Ponta i se cerea să scrie după dictare. Acum sunt chemat în fața dumneavoastră pentru a discuta despre alegorie și simbol. Atunci m-am angajat că la sfârșitul anului 2014 vom avea Acordul de parteneriat semnat, facturi de cel puțin 3,5 miliarde de euro trimise la Comisia Europeană, programele operaționale pe care le gestionez aprobate de Comisia Europeană și reforme finalizate și un sistem eficient și performant.

Citeşte şi: Angela Filote: România, singurul stat membru UE cu rată de absorbţie sub 60% a fondurilor europene

Aceste angajamente au devenit realitate și am sperat că de această dată noua moțiune depusă de PNL va porni de la această realitate, de la probleme concrete și propuneri concrete. Din nou ați venit cu un discurs sau poate cu mai mult decât atât, cu o poveste.

De această dată trebuie însă să recunosc că sunt de acord cu această poveste. Desigur, fondurile europene se află între Făt-Frumos și Fata Morgana, adică între guvernarea PSD și programul de guvernare PNL 2015„, a susținut Eugen Teodorovici în plenul Camerei Deputaților, care dezbate moțiunea simplă „Fondurile europene în guvernarea PSD — între Făt-Frumos și Fata Morgana”.

Ministrul a adăugat că toate propunerile făcute de liberali în moțiune au fost transpuse deja în realitate, scrie Agerpres.

„Cred că fondurile europene reprezintă un subiect de interes național iar miza este dezvoltarea României în următorii 10 ani. Am demonstrat că ne-am atins obiectivele și o vom face în continuare. Totodată, cred că este momentul să demonstrăm că știm să construim, nu să demolăm, și că România este un stat membru al UE matur și responsabil, nu doar un forum al dezbaterilor derizorii.

Fac un apel către colegii liberali amintindu-le ceea ce spunea cândva Spiru Haret, un reprezentant ilustru al PNL și al vieții culturale academice și politice din România: este un lucru contrar oricărei morale a trăi cineva în contul unei idei nobile fără a face nimic pentru a o servi”, a ad[ugat Teodorovici.

Citeşte şi: Zeci de persoane trimise în judecată în 2014 pentru fraude cu fonduri europene

Moțiunea simplă „Fondurile europene în guvernarea PSD — între Făt-Frumos și Fata Morgana”, inițiată de Opoziție, este dezbătută în plenul Camerei Deputaților și urmează să intre la votul final.