Motiv halucinant pentru crimă. Un jurnalist a fost ucis în bătaie, fiindcă a criticat un fotbalist

Jurnalistul azer Rasim Aliev a încetat din viaţă, duminică, la Baku, după ce a fost bătut de câţiva bărbaţi pentru că l-a criticat pe Javid Huseinov, căpitanul echipei Qabala, după un gest al acestuia de la meciul cu Apollon Limassol, din preliminariile Ligii Europa.

10 aug. 2015, 12:42
Motiv halucinant pentru crimă. Un jurnalist a fost ucis în bătaie, fiindcă a criticat un fotbalist

Javid Huseinov, căpitanul echipei Qabala, a agitat un drapel al Turciei în faţa celor de la Apollon Limassol, la finalul partidei de joia trecută, câştigată de Qabala cu scorul de 1-0. Fotbalistul i-a jignit astfel profund pe ciprioţi, Turcia fiind o rivală istorică a acestei mici insule din Mediterana.

Huseinov nu ştie cum să se comporte„, a scris Rasim Aliev pe Facebook, menţionând că acest fotbalist ar trebui să nu mai evolueze în cupele europene. Aliev a fost criticat dur pe reţeaua de socializare pentru acest comentariu.

Citeşte şi Jurnalist al Al-Jazeera arestat pe aeroportul din Berlin, în baza unui mandat de arestare emis de Egipt

El a fost contactat apoi telefonic de un bărbat care i-a spus că este vărul lui Huseynov şi că îl invită la un ceai. „Când m-am dus, erau 5-6 bărbaţi şi m-au bătut„, a spus Rasim Aliyev în spital, înainte de a deceda. După decesul jurnalistului, clubul Qabala, la care este legitimat şi românul George Florescu, a anunţat că Javid Huseinov a fost îndepărtat temporar de la echipă.

Jurnalistul omorât, Rasim Aliev, avea 30 de ani.