Felix Tătaru a luat 50.000 de euro „la negru” de la Elena Udrea. Motivarea judecătorilor în dosarul Gala Bute

Motivarea judecătorilor din dosarul "Gala Bute" arată că publicitarul Felix Tătaru, martor în dosar, a încasat 50.000 de euro, la negru, din partea Elenei Udrea. Banii proveneau din mita de 10% pe care oamenii Elenei Udrea o recoltau de la firmele care primeau lucrări cu Ministerul Dezvoltării, susţine DNA.

09 aug. 2017, 06:01
Felix Tătaru a luat 50.000 de euro „la negru” de la Elena Udrea. Motivarea judecătorilor în dosarul Gala Bute

Publicitarul de casă al PDL, Felix Tătaru, martor în dosarul Gala Bute, a încasat pentru campania PD-L București 200.000 de euro, din care doar 150.000 pe acte, conform judecătorilor. Procurorii DNA susțin că, în 2011, el a încasat 50.000 de euro cash, la negru, din partea Elenei Udrea.

Banii proveneau din mita de 10% pe care oamenii Elenei Udrea o recoltau de la firmele care primeau lucrări cu Ministerul Dezvoltării, scrie Tolo.ro.

Felix Tătaru a negat în instanţă acuzaţiile procurorilor, însă nu a fost crezut şi de judecători.

Citeşte şi: Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute. Ce pedepse au primit ceilalţi incuplaţi

„Înalta Curte apreciază că declaraţia martorului Tătaru Constantin Felix prin care acesta neagă primirea sumei de 50.000 euro prin intermediul martorului Munteanu Radu este nesinceră, în raport cu declaraţiile acestui martor, ce se coroborează cu declaraţiile inculpaţilor Breazu Liberiu Tudor, Topoliceanu Ana Maria şi Lungu Ştefan, dar şi cu înscrisurile existente la dosar referitoare la contractul nr.23/1 aprilie 2011, toate aceste probe conducând la concluzia că în realitate s-au încasat 200.000 euro, însă au fost întocmite documente justificative doar pentru suma de 150.000 euro”.

În fața instanței de trei judecători, el recunoaște că a lucrat pentru PD-L București în 2011, când a fost aleasă șefă Elena Udrea, și că a fost plătit pentru munca lui cu 150.000 de euro, dar totul legal, pe contract.

Majoritatea acestor bani s-ar fi dus, potrivit lui Tătaru, la furnizori.

Din partea PD-L, contractul e semnat de Elena Udrea, iar din partea agenției de publicitate Map Advertising SRL, de Felix Tătaru.

”Am primit doar 150.000 de euro, nu mai mult și numai prin transfer bancar”, depune mărturie patronul agenției GMP la Înalta Curte.

Tătaru continuă să-și susțină versiunea că nu a primit bani în pungă. El afirmă că nu are nicio legătură cu banii întorși drept mită de contractori și folosiți pentru campaniile electorale, în acest caz cheltuiți pe publicitatea politică.

Completul insistă pe faptul că actele inițiale dintre PD-L și agenție au fost modificate, ca să mascheze cei 50.000 trimiși cash la sediul agenției de publicitate GMP, pe 23 decembrie 2011.