MOTIVAŢIE NĂUCITOARE a deciziei prin care BCR este obligată la DESPĂGUBIRI ENORME pentru Răzvan Temeşan

După ce a fost dat afară de la Bancorex, fostul director general Răzvan Temeşan a primit despăgubiri de milioane de euro, pentru că suferă de angoasa nesiguranţei zilei de mâine. Mai mult, judecătorii i-au acordat salariul-record de 70 de mii de euro pe lună pe baza unor articole din ziare, informează România TV.

02 ian. 2015, 08:53
MOTIVAŢIE NĂUCITOARE a deciziei prin care BCR este obligată la DESPĂGUBIRI ENORME pentru Răzvan Temeşan

Instanţa de la Tribunalul Municipiului Bucureşti a dat publicităţii motivarea deciziei prin care BCR este obligată să-i plătească lui Răzvan Temeşan despăgubiri enorme. Sunt informaţii oficiale din documente ale instanţei care a decis despăgubirea directorului concediat de la Bancorex.

Temeşan a fost dat afară de la conducerea Bancorex, banca fiind ulterior preluată de către Banca Comercială Română. BCR nu l-a angajat pe Temeşan, deşi exista o decizie în acest sens, iar acesta a dat instituţia financiară în judecată.

Temeşan a cerut instanţei să primească salariul aferent funcţiei pe care ar fi fost îndreptăţit să o primească, însă BCR a invocat faptul că postul de director general nu exista în organigrama sa. Decizia instanţei s-a bazat pe articolele din ziare pe care le-a prezentat Temeşan potrivit cărora salariul unui director de bancă în acea vreme era de 70.000 € lunar.

CITEŞTE ŞI DECIZIA INSTANŢEI: BCR trebuie să-i plătească lui Răzvan Temeşan drepturi salariale de 4,5 milioane euro

Pe lângă salariile de 70.000 €, Răzvan Temeşan a primit şi 100.000 € cu titlu de despăgubiri morale: „Atitudinea pârâtei (BCR – n.red.) a afectat viaţa familială şi profesională a reclamantului, aflat în continuare în stare de nesiguranţă financiară, ceea ce a determinat cel puţin menţinerea unei stări de sănătate deteriorate, un psihic zdruncinat şi o neputinţă în reglementarea situaţiei sale profesionale.”

Pe 10 septembrie 2014, Tribunalul Bucureşti a decis ca fostul preşedinte al Bancorex Răzvan Temeşan să primească de la Banca Comercială Română (BCR) peste 4,5 milioane de euro, reprezentând drepturile salariale din momentul în care acesta a fost concediat.

Decizia instanţei nu este definitivă.

„Obligă pârâta să plătească reclamantului contravaloarea dobânzii legale aferentă sumei cu titlu de drepturi salariale datorate pentru perioada 27.02.2009-09.09.2014, începând cu data de 27.02.2012 până la data plăţii efective. Constată calitatea de salariat a reclamantului în perioada 07.04.2007-09.09.2014, în raport cu pârâta, pe funcţia echivalentă în organigrama BCR cu cea de director general exercitată de reclamant în cadrul BANCOREX, cu salariul lunar echivalent în lei de 70.000 euro pentru perioada cuprinsă între 27.02.2009-09.09.2014”, se arată în decizia Tribunalului, potrivit Agerpres.

De asemenea, instanţa a mai decis ca BCR să-i plătească lui Răzvan Temeşan suma de 100.000 euro, în echivalent lei la cursul oficial BNR, cu titlu de daune morale.

Răzvan Temeşan a fost preşedinte al Bancorex între 1992 şi 1997, iar în anul 1999 BCR a absorbit o parte din activităţile băncii, după ce statul român a preluat împrumuturile neperformante.


loading...