Motive ciudate pentru care îţi cade părul

Podoaba capilara feminina a fost dintotdeauna admirata de catre barbati. Nimic nu s-a schimbat din acest punct de vedere nici in zilele noastra de vreme ce femeile cheltuie milioare de euro anual pentru produsele de ingrijire a parului. Si, probabil, unul dintre cele mai rele lucruri care i se pot intampla unei femei este sa-si piarda cositele de care este atat de mandra. Orice femeie, indiferent de varsta si etnicitate se poate confrunta cu caderea parului. Iata 8 motive ciudate pentru care iti cade parul.

19 oct. 2014, 19:30
Motive ciudate pentru care îţi cade părul

1. Sarcina

Sarcina poate fi o adevarata provocare pentru corpul unei femei si, odata cu dezvoltarea in burtica a bebelusului, mama se poate trezi ca ramane fara par. In aceasta perioada organismul femeii are ca sarcina principala asigurarea resurselor necesare pentru dezvoltarea fatului. Iar nevoia mai mare de suplimente si nutrienti poate fi o provocare pentru un corp cu resurse limitate. Si cum parul nu este necesar supravietuirii poate fi transformat usor intr-o victima a acestui proces. Pentru a evita o asemenea problema doctorii recomanda gravidelor sa ia vitamine regulat si sa se asigure ca sistemul lor imunitar functioneaza corespunzator. Inainte insa de a lua orice supliment alimentar este bine ca o femeie intr-o asemenea situatie sa ceara sfatul medicului care ii urmareste sarcina.

2. Dezechilibrul glandei tiroide

Poate ca esti geloasa pe colega de birou care mananca o multime de dulciuri fara sa puna pe ea un gram insa acest metabolism rapid poate fi un pericol pentru foliculii parului. O supractivitate a glandei tiroide poate avea ca efect o productie prea mare de tiroxina, care acceleaza semnificativ metabolismul organismului. Un astfel de proces consuma nutrientii extrem de rapid, iar corpul va fi stresat. Si, asa cum se intampla de obicei, organismul va lua nutrientii din zonele care nu pun supravietuirea in pericol, precum parul care nu mai are vitamine si minerale necesara mentinerii sanatatii sale.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.