Motive de ceartă normale într-un cuplu şi cum să le depăşeşti

Chiar si cele mai bine sudate cupluri din lume se confrunta, uneori, cu cate o cearta. Iar disputa cu omul iubit nu este doar suparatoare, ci poate fi chiar traumatizanta. Vestea buna este ca neintelegerile pe care le ai cu jumatatea ta sunt, cel mai probabil, aceleasi pe care le au multi alti oameni. Iar acest lucru nu este doar normal ci si sanatos.

13 iul. 2015, 19:52
Motive de ceartă normale într-un cuplu şi cum să le depăşeşti

Cearta este sanatoasa? Te-ai putea intreba cu uimire. Da, poate fi, atat timp cat lucrurile nu scapa de sub control si nu sariti unul la gatul celuilalt. Inseamna ca voi comunicati si discutati diferentele de opinie. Si ambele sunt vitale pentru o relatie de succes. Iata 7 motive normale de cearta intr-un cuplu si cum sa le depasesti.

Banii

Orice cuplu are neintelegeri legate de bani ceea ce inseamna ca este normal ca si in cuplul vostru sa existe astfel de discutii in contradictoriu. Insa nu lasati ca asta sa se transforme intr-o problema serioasa. „Toate cuplurile au diferende cand este vorba despre bani. Unuia dintre membrii cuplului ii place sa economiseasca, iar celuilalt sa cheltuiasca. In loc sa va certati in legatura cu diferentele legate de bani, ceea ce poate avea un efect catastrofal asupra relatiei, transformatia discutia intr-una de afaceri. Ce doresti tu, ce doresc eu. Cum am putea ca fiecare dintre noi sa obtina macar jumatate din ceea ce vrea? Faceti un buget, faceti calcule si rezolvati diferentele”, sustine Tina B. Tessina, psihiterapeut autoarea cartii „Bani, sex si copii: Incetati sa va certati din aceste cauze care va pot ruina mariajul”.

Sexul

Sunt doi oameni intr-o relatie si aproape intotdeauna vor avea asteptari diferite despre sex, indiferent ca este vorba despre cat de des s-o faca, unde s-o faca ori ce sa faca in pat. Una dintre cauzele problemei, sustine Tessina, deriva din ceea ce se intelege din filme, din presa mondena si din alte surse legate de „asteptarile nerealiste despre frumusete, romantism si sex”. Iar acest lucruri creeaza o imagine distorsionata a mariajului si a sexului in mariaj.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO