Motive pentru care ar trebui să-ţi iubeşti viaţa

Una dintre cele mai proactive modalitati de a dezvolta o atitudine mentala fericita este sa ai o relatie puternica cu tine insuti. Atunci cand te privesti printr-o lumina iubitoare, dezamagirile, judecatile si zgomotul din exterior nu vor avea nicio influenta asupra valorii de sine. Cand, in mod obisnuit, iti oferi compasiune iti va fi mai usor sa te indragosteste de tine insuti. Toate acestea par usor de pus in practica. Fii bland cu tine, plin de compasiune, iubitor si toate vor functiona asa cum trebuie. Uneori, adoptarea acestei atitudini mentale necesita atentie si practica. Iata cateva lucruri care te vor ajuta sa-ti iubesti viata.

02 apr. 2015, 19:55
Motive pentru care ar trebui să-ţi iubeşti viaţa

Pasiune

Cand a fost ultima data cand ai facut ceva de care esti pasionat? Imagineaza-ti cum ar fi daca ai incorpora pasiunile in viata de zi cu zi. Sa traiesti viata visurilor tale si sa iubesti viata de vis inseamna sa fii pasionat de ceea ce faci. Cand faci o activitate care iti place, indiferent de natura acesteia, te simti plin de viata si implinit din punct de vedere spiritual. In asemenea momente devine a o a doua natura sa preiei controlul si sa iubesti viata pe care o traiesti. Pasiunea creaza energia care este contagioasa asa ca include-o in viata ta.

Reflexie

Acorda-ti putin timp pentru reflexie. O poti face prin meditatie sau vorbind cu tine insuti intr-un parc ori padure. Trece in revista toate lucrurile care merg bine si simte recunostinta pentru ele. Daca e nevoie striga in gura mare „Imi iubesc viata”. Este lucrul potrivit pe care sa-l faci daca esti singur in parc sau intr-o padure.

Reflexia reprezinta, totodata, o oportunitate minunata de a crea o viziune clara asupra viitorului tau. Care sunt visele tale? Gandeste-te la ele si scrie-le pe o bucata de hartie. Distreaza-te si fa un desen plin de culoare si afirmatii care sa descrie cat mai detaliat visele de-o viata. Aceasta creatie expresiva a dorintelor si scopurilor tale va deveni mapa personala si primul pas pentru a le transforma in realitate.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro