Motive pentru care oamenii amână trecerea la acţiune

Amanarea trecerii la actiune este o boala de care sufera multi dintre dintre oamenii acestui secol. Si chiar daca multi au avut de suferit din cauza acestui obicei continua sa ramana pasivi si sa nu ia decizia de a trece la treaba. Dar daca amanarea trecerii la actiune de fapt de fereste de un potential pericol? Unul dintre multele motive penru care oamenii prefera sa ramana pasivi este, de fapt, autoprotectia. Stiind acest lucru vei putea mai usor sa scapi de obiceiul de a amana. Iata 5 cai prin care amanarea poate fi un mecanism subconstient de protectie precum si cateva sfaturi prin care sa rupi aceste obiceiuri neproductive de gandire.

18 feb. 2016, 20:53
Motive pentru care oamenii amână trecerea la acţiune

Amanarea te ajuta sa eviti sa fii criticat

Ai lucrat vreodata la un proiect foarte mult timp doar pentru ca iti doreai sa iasa perfect? Poate ca de fapt l-ai terminat insa nu l-ai scos inca la vedere.

Crezi sau nu insa perfectionismul poate fi o forma a amanarii. Sa recunoastem: atunci cand permitii detaliilor unei sarcini sa-ti distraga atentia de la imaginea de ansamblu a proiectului atunci amani lucrurile.

Atunci cand vrei ca totul sa fie perfect – intreaba-te daca nevoia asta nu provine din teama ca munca ta sa nu fie placuta si, astfel, sa ajungi sa fii criticat.

Bineinteles ca atunci cand esti criticat te simti ranit. Si cum poti evita critica decat concentrandu-te pe detalii, ceea ce inseamna ca proiectul nu va fi finalizat niciodata. Daca nimic nu este terminat, atunci nimeni nu va avea ocazia sa te critice.

Daca te afli intr-un asemenea punct, intreaba-te: „Sunt in siguranta sau sunt blocat?”.

Amanarea te ajuta sa eviti respingerea

Ti s-a intamplat vreodata sa amani sa dai un telefon important care te-ar fi putut ajuta sa pui anumite lucruri in miscare? Daca raspunsul este da insamna ca o parte din tine se teme ca daca ai face acest pas urias s-ar putea sa fii respins.

Si, normal, respingerea este dureroasa. Insa efectul secundar al respingerii depinde de modul in care tu reactionezi la ea. Asa ca, decat sa fii respins mai bine nu mai contactezi persoana care ti-ar putea rezolva o mare problema.

Insa, puneti intrebarea daca amanarea te protejaza sau de fapt iti impiedica dezvoltarea personala.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro