Motivele pentru care cazinourile live, cu dealeri umani sunt atât de populare

Cazinourile live sunt accesate în special de cei care vor să se bucure de atmosferă și care preferă un ritm mai puțin alert.

14 oct. 2021, 09:28
Motivele pentru care cazinourile live, cu dealeri umani sunt atât de populare

Cazinourile online licențiate s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Chiar și un operator care nu face parte din Top 5 poate oferi peste 500 de jocuri, aproximativ 90% din ele fiind sloturi. Restul ofertei constă în jocuri de masă electronice și jocuri de masă live.În ceea ce privește ultima categorie, trebuie spus că ea a fost creată în încercarea de a elimina principalul dezavantaj al online-ului în comparație cu jocul la un cazino terestru: lipsa socializării. În cazinoul live, jocurile sunt făcute de un dealer real, filmat prin webcam, din diferite unghiuri, în cadrul unui cazinou terestru. Dealerul are rolul de a întreține o atmosferă relaxantă și, la nevoie, de a explica regulamentul jucătorilor care nu îl cunosc.

Jucătorii pot comunica între ei

Participanții la joc pot comunica și între ei, nu numai cu reprezentantul cazinoului. Se fac glume, se propun provocări, se pot purta adevărate războaie psihologice în jurul meselor virtuale de poker, Blackjack sau Baccarat. De exemplu, Slot V online, unul dintre cazinourile legale de pe piața românească, are 33 de mese live.Spre deosebire de ce se poate întâmpla într-un cazinou „real”, într-un cazinou live se găsește oricând un loc la o masă de joc, pentru că numărul de locuri nu este limitat fizic. Imaginați-vă cu sunt câteva zeci de oameni în jurul unei rulete, așezați în cercuri concentrice și uitându-se la joc, unul peste umerii celorlalți. Totuși, este posibil ca la mesele de cărți să existe o limită de participanți, însă ea este „generoasă” și sunt multe alternative. Cazinoul amintit are 16 mese de Blackjack.Nu există nicio logică pentru care un amator de jocuri de cărți sau de ruletă ar prefera varianta electronică în detrimentului meselor live. La ruleta electronică, pe măsură ce plățile făcute se apropie de procentul prevăzut prin Payout, softul calculează rezultatele rotirilor astfel încât să fie acordate câștiguri cât mai puține și cât mai mici. De cealaltă parte, la o masă live, dealerul nu are nicio putere să controleze în ce buzunar se oprește bila. Acesta este un alt motiv pentru care sunt populare jocurile cu dealeri umani.

Ofertele promoționale reprezintă un atu

Un alt motiv, chiar foarte solid, este reprezentat de ofertele promoționale pe care le au operatorii special pentru cei care joacă la mesele live. De exemplu, în această perioadă, unul dintre cazinourile importante de pe Internet organizează săptămânal turnee de jocuri live cu fond de premiere de 125.000 de lei cash fiecare. Acești bani sunt împărțiți  între primii 150 de jucători cu cele mai mari rulaje efectuate în săptămâna respectivă. O altă ofertă promoțională, într-un alt cazino online, îi premiază pe jucătorii care mizează la ruletă live pe „numărul norocos”, un număr care corespunde datei din calendar. De exemplu, pe 20 octombrie, numărul norocos este 20. Exemplele pot continua.Cazinourile live sunt accesate în special de cei care vor să se bucure de atmosferă și care preferă un ritm mai puțin alert. La mesele electronice există un timer care indică timpul rămas până la următoarea rundă. Cine nu apucă să parieze rămâne pe dinafara jocului. În schimb, la mesele live, dealerul așteaptă ca fiecare jucător să plaseze miza, chiar dacă unii întârzie să ia o decizie.Din considerentele amintite, dar și din altele, mulți consideră că jocul într-un cazino live are mai mult farmec decât cel la mesele electronice și chiar decât cel din cazinourile „clasice”.