Motivele pentru care-ţi este mereu foame

Ai mâncat micul dejun și apoi, după 15-20 de minute, îți este iar foame? Dacă te confrunți și tu astfel de tulburare alimentară, ar trebui să știi că poate fi provocată din mai multe motive.

09 iun. 2017, 08:47
Motivele pentru care-ţi este mereu foame

Ești plictisită

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care apare senzația de foame este plictiseala. Dacă nu ai nimic de făcut, acest lucru devine de cele mai multe ori o capcană. Psihologul Helen Odessky spune că: „Plictiseala poate provoca foamea. Adesea ajungem la gustări sau mâncare atunci când suntem plictisite și asta ne poate face să ne simțim flămânde pe parcursul zilei.”

Ești în depresie sau singură

„Unii oameni vor să mănânce toată ziua și se simt flămânzi când sunt deprimați. De asemenea, când suntem singuri, putem folosi mâncarea ca înlocuitor al legăturilor umane ca să ne amortizăm durerea. Asta ne poate face să simțim nevoie de ceva dulce toată ziua”, a mai spus doctorul Helen Odessky.

Ești stresată

Stresul produce atât de multe simptome în corp încât uneori este greu să-ți dai seama în ce fel te afectează. De la tulburarea somnului până la pierderea părului, stresul va provoca haos pentru sănătatea ta. De aceea, oamenii aleg mâncăruri grase sau dulciuri, înghețata fiind pe primul loc. Astfel cred că reușesc să se relaxeze.

Nu iei micul dejun

Dacă încerci să slăbești, te gândești că renunțând la micul dejun o să reușești să-ți atingi scopul. Însă, acest obicei nu te ajută în felul în care ai vrea. În schimb, îți va fi foame pe tot parcursul zilei și se poate ajunge până la supraalimentare.

Nu consumi suficiente proteine

Proteinele sunt necesare pentru piele, păr și hormoni. În plus, proteinele sunt unele dintre cele mai sățioase substanțe nutritive. Lipsa de proteine poate fi cauza senzației de foame constantă. O dietă bogată în proteine – combinată cu carbohidrați din legume și grăsimi sănătoase – poate îmbunătăți tonusul muscular și nivelul de energie.

Alte cauze pot fi:

– Mănânci prea mult zahăr și mâncare procesată;
– Nivelurile de hormoni și minerale sunt prea mari;
– Nu mănânci suficient;
– Nu dormi suficient;
– Îți este sete;

Include în dietă cele mai sățioase alimente