Motivul halucinant pentru care Venezuela îi eliberează pe opozanţii preşedintelui Maduro: Sunt prea COSTISITORI

Publicat: Marţi, 26 Decembrie 2017 08:53 // Actualizat: Marţi, 26 Decembrie 2017 08:53 // Sursa: romaniatv.net

În total, 44 de opozanţi ai preşedintelui socialist al Venezuelei, Nicolas Maduro, au fost eliberaţi în trei zile la recomandarea Adunării Constituante, a anunţat luni o organizaţie neguvernamentală pentru apărarea drepturilor omului.  Acest număr reprezintă numai 16% din totalul deţinuţilor politici, au precizat coordonatorii 

Dintre cei eliberaţi, opt au fost puşi în libertate luni, adăugându-se astfel celor 36 eliberaţi sâmbătă şi duminică în cadrul unei măsuri prezentate ca o detensionare a situaţiei cu ocazia Crăciunului.

"Între 23 şi 25 decembrie, au fost eliberate 44 de persoane. Este important de subliniat că acest număr reprezintă numai 16% din totalul deţinuţilor politici", a declarat pentru AFP Alfredo Romero, coordonator al ONG-ului pentru apărarea drepturilor omului Foro Penal, informează Agerpres.

"Ceea ce interesează guvernul este să reducă numărul deţinuţilor politici pentru a diminua costul pe care îl reprezintă", a continuat el, subliniind că "mai sunt 227 de deţinuţi politici, număr foarte ridicat pentru perioada Crăciunului".

O comisie a Adunării Constituante a recomandat sâmbătă eliberarea a peste 80 de opozanţi politici, printre care unii închişi din 2014. Un prim grup de deţinuţi a fost eliberat în aceeaşi zi cu anunţul.

Preşedinta Adunării Constituante, Delcy Rodriguez, a spus că astfel ei vor putea "să îşi petreacă sărbătoarea Crăciunului împreună cu familia", potrivit Agerpres.

Delcy Rodriguez se află în fruntea unei Comisii a Adevărului - înfiinţată de şeful statului -, având ca misiune să ancheteze mişcările de protest la adresa lui Nicolas Maduro în cursul cărora aceste persoane au fost arestate.


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Nicolas Maduro opozanţi opozanţi politici Venezuela
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8430
RON
15 Jul
noapte 15 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H