Motivul INCREDIBIL al sinuciderii celui mai bun bucătar din lume

Anchetatorii au scos la iveală faptul că Benoit Violier, în vârstă de 44 de ani, s-a sinucis pentru că a căzut victimă unei înşelătorii „uriaşe” cu vinuri, care l-a adus în pragul falimentului.

08 feb. 2016, 15:07
Motivul INCREDIBIL al sinuciderii celui mai bun bucătar din lume

„Cel mai bun bucătar din lume”, Benoit Violier, ar fi avut o situație financiară „foarte precară”, în ciuda succesului aparent al restaurantului său dni Crissier din Lausanne, Elveţia.

Benoit s-a implicat într-o afacere în care comenzile pentru vinuri foarte scumpe (14.000-27.000 lire sterline), făcute de restaurante de calibru, nu au fost onorate niciodată.

Publicaţia financiară elveţiană Bilan scrie că bucătarul a fost victima acestei înşelătorii uriaşe, pusă la cale de Private Finance Partners, o companie de vinuri din Sion.

În 2015, compania a vândut în avans sticle de vinuri foarte scumpe unor restaurante, pe care nu le-au livrat niciodată. Aceleaşi sticle, cu preţuri de 14.000-27.500 lire sterline, erau vândute de două-patru ori unor cumpărători naivi.

Potrivit Bilan, restaurantul lui Violier a înregistrat pierderi de circa 1,37 milioane lire sterline în urma fraudei.

Jurnaliștii elvețieni mai spun că ultimele luni din viața faimosului bucătar ar fi fost extrem de tulburate.

Benoit Voilier, al cărui restaurant l’Hotel de Ville a fost recompensat cu trei stele Michelin, s-a sinucis duminica trecută, fără să lase nici măcar un bilet de adio.