Motivul pentru care Gică Popescu nu suportă familia Iordănescu. Ce i-a făcut Tata Puiu fostului căpitan al Naţionalei

Gică Popescu, fostul căpitan al echipei naţionale, este unul dintre cei mai aprigi contestatari ai jocului prestat de "tricolori" sub conducerea lui Edi Iordănescu, taxat dur după fiecare meci nereușit. Ultimul schimb de replici dintre cei doi a avut loc la finalul meciului dintre Belarus și România, scor 0-0, disputat în preliminariile pentru Euro 2024.

18 oct. 2023, 09:36
Motivul pentru care Gică Popescu nu suportă familia Iordănescu. Ce i-a făcut Tata Puiu fostului căpitan al Naţionalei
Motivul pentru care Gică Popescu nu suportă familia Iordănescu. Ce i-a făcut Tata Puiu fostului căpitan al Naţionalei

Motivul pentru care Gică Popescu nu suportă familia Iordănescu. „De când încercăm să construim și să ajungem la un turneu final, dânsul a spus un lucru pozitiv? Unul singur! Și reprezintă un club care are jucători aici. N-am auzit un lucru pozitiv, nu știu dacă are probleme cu mine sau cu familia, dar e clar că sunt lucruri personale!”,a  declarat selecţionerul echipei naţionale, Edi Iordănescu.

La mijloc este vorba, de fapt, despre condamnarea lui Gică Popescu la închisoare cu executare în „Dosarul Transferurilor”, când acesta ar fi fost ignorat de Anghel Iordănescu. „La condamnarea lui Popescu, mai mult indirect, ar fi contribuit și inerția lui Iordănescu. Gică avea nevoie de un act prin care i-a vândut lui Iordănescu locul pe care e acum o școală din Pipera. Dacă ar fi avut acel act, Popescu n-ar mai fi fost condamnat. Și Iordănescu nu i l-a dat. Eu mă opresc aici cu explicațiile. Mai multe vă poate spune Gică. Iordănescu e într-un conflict total cu Generația de Aur. E posibil să mai fie și alte motive pe care nu le stăpânesc”, a dezvăluit Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naţionale, în 2017.

Citeşte şi: VIDEO Ianis Hagi dansează pe muzică machedonească. Primele imagini de la petrecerea de logodnă cu Elena Tănase

Episodul a fost confirmat de fostul mare arbitru Ion Crăciunescu: „Anghel Iordanescu a făcut o gafă foarte mare. Ținând cont de relațiile care au fost între ei doi, n-ai voie să faci așa ceva! Știu foarte bine ce a făcut! E foarte grav, grav, grav! Este o chestiune gravă, în special când un om este la greu. Nu era vorba de un ajutor, ci de o normalitate! Sută la sută are dreptate Gică Popescu în chestiunea asta! S-a întâmplat în perioada în care Gică Popescu era în detenție. Era un lucru foarte important. Tot ce trebuia să facă Iordănescu era legal. Era o chestiune care depindea numai de el și pe care promisese că o rezolvă”.

ProSport scrie că  Gică Popescu îi vânduse un teren lui Anghel Iordănescu înainte să fie condamnat, iar ANAF a cerut explicații pentru a demonstra de unde avea o sumă de bani. Cum fostul fotbalist nu mai avea contractul, el l-a rugat pe Tata Puiu să se întâlnească cu soția sa pentru a-i oferi o copie. Chiar dacă inițial a fost de acord, Generalul nu i-a mai raspuns la telefon soției lui Gică Popescu. Ulterior, antrenorul Generației de Aur s-a mutat în echipa lui Răzvan Burleanu, cel care a câștigat alegerile la FRF, în 2014.

„Dacă el trăiește cu impresia că ne-am împăcat… Ne-am văzut la două evenimente, dacă asta înseamnă împăcare… Ceea ce vă pot spune eu e că l-am iertat, dar iertarea nu înseamnă împăcare”, a spus Gică Popescu.