Motivul pentru care ŢIGĂRILE ELECTRONICE sunt mai dăunătoare decât cele normale

Fumătorii de țigări electronice inhalează mai multă nicotină și toxine decât cei care fumează țigări normale, susțin cercetătorii americani.

17 dec. 2013, 13:44
Motivul pentru care ŢIGĂRILE ELECTRONICE sunt mai dăunătoare decât cele normale

Nicotina dă dependență și devine toxică în cantități mari iar alte substanțe care se găsesc în țigările electronice sunt considerate cancerigene.

Cercetătorii de la Universitatea New York au descoperit că fumătorii de țigări electronice absorb niveluri mai crescute de chimicale toxice decât cei care fumează țigări obișnuite.

Inițial, țigările electronice erau considerate mai sănătoase decât cele normale, însă lucrurile s-au schimbat rapid și acum sunt folosite destul de des de persoane care nu au fumat niciodată țigări obișnuite.

Food and Drug Administration și American Lung Association avertizează că cei care fumează țigări electronice inhalează substanțe periculoase.

Conceput să imite aspectul unei ţigări normale, dispozitivul constă într-un cartuş ce conţine nicotină lichidă şi o componentă de încălzire. Prin tragerea de la un capăt al ţigării, lichidul plin cu nicotină trece prin această componentă, fiind transformat într-un vapor vizibil care este inhalat şi apoi expirat.

Fiecare cartuș de nicotină poate oferi 200 până la 400 de fumuri, echivalentul a două-trei pachete de țigări.

„Din cauza frecvenței și pronfunzimii inhalării, utilizatorii țigărilor electronice absorb concentrații mai mari de nicotină și alte tocine”, spune dr. Xin Li, potrivit www.doctorulzilei.ro