Motivul REAL din cauza căruia Simona Halep a renunţat la Fed Cup. Rivalitatea cu Şarapova a fost mai puternică

Simona Halep şi-a început deja antrenamentele pentru competiţiile pe zgură, ea urmând să participe înainte de Roland Garros la turneele de la Stuttgart, Madrid şi Roma.

10 apr. 2015, 08:05
Motivul REAL din cauza căruia Simona Halep a renunţat la Fed Cup. Rivalitatea cu Şarapova a fost mai puternică

Absenţa Simonei Halep de la întâlnirea de Fed Cup, cu Canada (18-19 aprilie), a stârnit dezbateri aprinse, iar sportiva a fost criticată inclusiv de personalităţi ale lumii sportului, precum Ilie Năstase. Managerul Simonei, Virginia Ruzici, a spus că, dacă ar fi participat la meciurile de la Montreal, Simona ar fi întârziat cu două săptămâni începutul antrenamentelor pe zgură.

Citeşte şi A fost aleasă Jucătoarea Lunii Martie. Ce loc ocupă Simona Halep

În realitate, miza este locul 2 în clasamentul WTA, Simona Halep având mari şanse de a tranşa disputa în favoarea sa încă de la turneul de la Stuttgart. În momentul de faţă, diferenţa dintre Simona Halep şi Maria Şarapova este de 319 puncte în favoarea rusoaicei, dar Şarapova este câştigătoarea de anul trecut a turneului, astfel că are de apărat cele 470. În schimb, Simona, care a pierdut în turul doi, la Svetlana Kuzneţova, are de apărat doar 55 de puncte.

Citeşte şi Simona Halep, atac suburban din partea familiei Becali: Joacă de foame!

În aceste condiţii, Simona Halep trebuie să obţină la Stuttgart un rezultat mai bun decât Şarapova şi astfel ar fi sigură că îşi va recupera locul doi în ierarhia WTA, pe care l-a mai ocupat în perioada august septembrie. Această realizare ar ajuta-o să obţină statutul de cap de serie nr. 2, după Serena Williams, în turneele de la Madrid şi Roma, şi poate chiar la Roland Garros (24 mai – 7 iunie), unde anul trecut a jucat finala, iar acum vizează câştigarea titlului.