Motivul ULUITOR pentru care RAPID nu a primit LICENŢA

Viorel Duru, șeful Comisiei de Licențiere, a explicat de ce organismul condus de el a refuzat să acorde celor de la rapid licenţa pentru Liga I.

22 mai 2014, 20:02
Motivul ULUITOR pentru care RAPID nu a primit LICENŢA

Viorel Duru a precizat că giuleștenii nu au făcut nimic în ceea ce privește datoria pe care o aveau de achitat față de cei doi brazilieni (Julio Cesar și Paulista). De asemenea, șeful de la Licențiere a dezvăluit care este deficitul giuleștenilor pentru acest an.

„În prognoza pe care a făcut-o Rapid nu a luat în calcul plata datoriilor fiscale existente la 31 decembrie 2013 și decizia FIFA de plată a unor despăgubiri ale jucătorilor Paulista și Julio Cesar.

Decizia în cazul lui Julio Cesar este valabilă din 12 decembrie 2012 și cea pentru Paulista este din 4 octombrie 2013, dar nu au făcut nicio acțiune. Cei de la Rapid nu au acționat împotriva deciziei FIFA. Ei interpretează că ar fi datorii istorice și că cei doi ar trebui să se înscrie la masa credală.

Pe previziuni nu îndeplinește criteriul, iar concluzia expertizelor financiare: nu au înscris toate plățile pe care le-au de făcut în 2014, iar în veniturile cu grad de certitudine, inclusiv drepturile tv, bilete și abonamente versus costurile operaționale dădeau un deficit de finanțare de 2,5 milioane de euro. Au fost luate în calcul și datoriile pe care le are de primit Rapid”, a spus Viorel Duru la Digi Sport.

Duru a ridicat grave semne de întrebare asupra finanțării lui Adrian Zamfir, despre care spune că nu poate dovedi cu acte că ar fi băgat vreun ban la clubul alb-vișiniu: „În tot anul 2013 nu rezultă din situațiile financiare că ar fi finanțat clubul. El spune că a susținut clubul, dar nu știu cum. Am luat în considerare doar datoriile fiscale pe 2013. Cu ce a încercat să acopere deficitul? Cu o scrisoare de intenție a domnului Zamfir. Noi de doi ani de zile nu mai acceptăm aceste scrisori de intenție, numai contract de împrumut”.