MOTO GP. Valentino Rossi, cu motorul în flăcări la Mugello VIDEO

MOTO GP. Pilotul spaniol Jorge Lorenzo (Yamaha), campionul mondial en titre, a câștigat Marele Premiu al Italiei la Moto GP, duminică pe circuitul de la Mugello, în timp ce marele favorit al publicului, italianul Valentino Rossi, plecat din pole position, a fost nevoit să abandoneze din cauza unei probleme mecanice.

23 mai 2016, 07:52
MOTO GP. Valentino Rossi, cu motorul în flăcări la Mugello VIDEO

MOTO GP. JorgeLorenzo a fost înregistrat la capătul celor 23 de tururi de circuit (120,6 km) cu timpul de 41min.36sec.535/1000, devansându-l cu doar 19 sutimi de secundă pe compatriotul său Marc Marquez (Honda), în timp ce poziția a treia a fost ocupată de italianul Andrea Iannone (Ducati), la 4sec.742/1000.

MOTO GP. Grație acestui succes, al 64-lea din cariera sa și al 3-lea de la debutul acestui sezon, din care s-au desfășurat până acum șase curse, Jorge Lorenzo și-a consolidat prima poziție în clasamentul general, cu 115 puncte, fiind urmat de Marc Marquez, cu 105 pct, și de Valentino Rossi (Yamaha), cu 78 pct.

MOTO GP. Cursa de la clasa Moto2 s-a încheiat cu victoria francezului Johann Zarco (Kalex), în timp ce la categoria Moto3 s-a impus sud-africanul Brad Binder (KTM).

MOTO GP. Campionatul Mondial de motociclism viteză va continua pe 5 iunie cu Marele Premiu al Cataloniei.