Motoc, după atacul de la Berlin: Rămânem fermi în faţa terorismului. Condoleanţe familiilor celor dispăruţi

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a transmis, marți, condoleanțe familiilor celor dispăruți în urma atacului de la Berlin, afirmând că terorismul trebuie tratat cu fermitate, oricare i-ar fi justificările.

20 dec. 2016, 08:25
Motoc, după atacul de la Berlin: Rămânem fermi în faţa terorismului. Condoleanţe familiilor celor dispăruţi

„Nu s-au stins încă durerea și indignarea provocate de abominabilul atac ucigaș cu camionul de pe promenada de la Nisa, că, iată, un alt act deopotrivă de mișelesc sparge seninul și bucuria unui Târg de Crăciun la Berlin, lăsând în urmă morți și răniți fără de vreo vină. (…) Nu putem decât să rămânem fermi în fața terorismului, oricare i-ar fi justificările, să îl respingem și combatem cu putere”, a scris Motoc pe Facebook.

Ministrul transmite „profunde condoleanțe familiilor și apropiaților celor dispăruți, gânduri de alinare celor răniți și solidaritate cu poporul german îndoliat”.

De asemenea, ministrul Apărării Naţionale a transmis condoleanţe familiei ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov.

”O seară însângerată ieri, cu spaime reînnoite în fața terorismului resurgent, fără frontiere, fără limite. La Ankara, ambasadorul Rusiei, Andrei Karlov, cade secerat de gloanțele urii fără margini. Condoleanțe familiei îndoliate și solidaritate cu poporul rus la ceas de mare încercare. Vin vremuri și mai grele…”, a scris Motoc, marți, pe pagina sa de Facebook.

Luni seara, un camion a intrat într-un târg de Crăciun la Berlin lovind numeroși vizitatori, transmit agențiile internaționale de presă. Potrivit poliției germane, numărul persoanelor decedate a ajuns la 12. 48 de persoane, unele cu răni foarte grave, au fost transportate la spital, precizează EFE.

Tot luni seară, ambasadorul Karlov a fost împușcat, luni, de un polițist turc în vârstă de 22 de ani în timpul inaugurării unei expoziții foto și a murit la scurt timp după aceea la un spital din Ankara. Asasinul diplomatului rus a fost împușcat de forțele de securitate turce.