Motociclete SMURD, în cele mai aglomerate zone din Capitală

Șase motociclete SMURD sunt pregătite să se strecoare prin traficul aglomerat din Capitală pentru a acorda primul ajutor până la sosirea ambulanțelor. Patru dintre ele au intrat în dotarea ISU la începutul lunii.

07 mart. 2016, 09:03
Motociclete SMURD, în cele mai aglomerate zone din Capitală

Viteza de reacţie este una dintre principalele caracteristici ale paramedicilor motociclişti. Aceştia intervin în cazul unor accidente de circulaţie sau în cazul altor evenimente care au loc în stradă. Aceştia se află în zonele cele mai aglomerate din Capitală.

„Ambulanţa pe două roţi este dotată cu toate echipamentele medicale pe care le are şi o ambulanţă normală, de la cel mai simplu pansament până la gulere cervicale şi butelii de oxigen”, a spus plitonierul major George Trandafir, pentru România TV.

În Bucureşti s-au introdus primele autorspeciale pe două roţi în 2011. Unul dintre principalele avantaje ale acestui tip de salvare îl contituie faptul că acestea se pot strecura mai uşor în trafic. Motocicletele nu pot interveni, însă, în timpul nopţii sau când vremea nu este favorabilă.

Citeşte şi Operaţiune dramatică de salvare în Munţii Făgăraş. Primele imagini de la acţiunea de 8 ore VIDEO