Motocoasa: cum alegi acest dispozitiv în funcție de grădina ta și suprafața acesteia?

Pentru ca gazonul și spațiile verzi din curtea ta să arate bine, zonele unde se află necesită îngrijire constantă de la începutul primăverii și până la sfârșitul toamnei. Nu există o modalitate mai ușoară de a obține un gazon perfect uniform, dar merită să investești într-o motocoasă și alte unelte de grădină care să îți permită să ai grijă de aceste spații verzi.

26 oct. 2022, 12:52
Motocoasa: cum alegi acest dispozitiv în funcție de grădina ta și suprafața acesteia?

Cum te poate ajuta o motocoasă?

Motocoasele sunt unele dintre acele echipamente de grădină în care merită să investești, dar trebuie să știi exact cum alegi cel mai potrivit model. Aceste unelte sunt destul de ușor de folosit, atât pentru cosirea ierbii și a buruienilor, inclusiv în cele mai puțin accesibile locuri, dar și pentru a aranja copacii, arbuștii sau gardul viu. Bineînțeles, pentru acest tip de lucrări este necesară și o drujbă, cu ajutorul căreia vei îndepărta toate ramurile uscate sau care trebuie îndepărtate.

Prin urmare, o motocoasă bună este unul dintre dispozitivele care nu trebuie să îți lipsească din grădină, dar trebuie să fie aleasă în mod corespunzător, pentru a putea fi utilizate în mod corespunzător.

Cum arată o motocoasă bună?

Este posibil să te întrebi dacă o motocoasă sau o mașină de tuns iarnă este cea mai potrivită pentru tine și grădina ta. În primul rând, trebuie să iei în calcul suprafața grădinii și a spațiului verde ce necesită a fi întreținut. Dezavantajul cel mai mare al unei motocoase este faptul că poate fi obositor să o folosești pe suprafețe foarte mari.

Spre deosebire de o mașină de tuns iarba, motocoasa poate fi utilizată și în cele mai ascunse locuri și reușește să taie buruienile solide și rezistente. De asemenea, modul de întreținere al motocoasei este mult mai simplu decât al mașinii de tuns.

Prin urmare, este recomandat să se aleagă o motocoasă puternică, pentru a putea crește performanța acesteia și pentru a minimiza efortul pe care trebuie să îl depui. Acest lucru este valabil și în cazul altor unelte necesare în grădină, precum o drujbă de calitate.

Sursa de imagine: GreenMiles / Shutterstock.com

Ce alegi o motocoasă bună?

Pentru o suprafață de până la 80 mp, este recomandat să se aleagă o motocoasă mică, ce nu va fi dificil de manevrat, dar va fi destul de puternică pentru a îngriji suprafața grădinii.

Dacă ai o grădină de până la 200 mp, este recomandată o motocoasă mai puternică, pe benzină, care va rezista mult mai bine și va rezista fără probleme timp de mulți ani.

Pentru o grădină mare, de peste 200 mp, pe care se află în mare parte gazon, este recomandat să investești într-o mașină de tuns iarba, care te va scuti de multă muncă și efort.

Sursa imagine principală: nelic / Shutterstock.com