MRU contestă desemnarea prezidenţiabilului pe baza sondajelor: Ne aflăm într-o situaţie nefericită

Mihai Răzvan Ungureanu consideră că desemnarea candidatului PNL-PDL pentru prezidenţiale pe baza sondajelor de opinie nu este soluţia potrivită, precizând că preferă "o decizie politică".

24 iul. 2014, 08:16
MRU contestă desemnarea prezidenţiabilului pe baza sondajelor: Ne aflăm într-o situaţie nefericită

MRU a scris pe Facebook că nu crede în alegerea unui candidat pentru Cotroceni pe baza exclusivă a sondajelor.

„Prefer o decizie politică, asumată clar și justificată de către cei care o fac. Acest lucru e suficient pentru a nu îmi dori să facem sondaje peste sondaje, la finalul cărora ne vom trezi, inevitabil, ca cel care pierde să se transforme într-un contestatar al alegerii. O soluție bazată exclusiv pe sondaje creează și o problemă ulterioară celui nominalizat, și care se poate găsi în situația de a pierde alegerile”, susţine Ungureanu.

MRU precizează că „cel mai sănătos” ar fi ca un grup de oameni politici responsabili să își fundamenteze alegerea rațional și să își asume o alegere în care cred.

CITEŞTE ŞI  MRU: Am decis să primesc funcţia de prim-vicepreşedinte PDL. Nu renunţ la candidatura pentru prezidenţiale

„Nu insist pe o introducere în sondaje pentru a nu tulbura și mai mult apele dreptei. Cred că ne aflăm într-o situație nefericită, care nu face decât să nască frustrări și să afecteze partidele chiar din interiorul lor. Mi-aș invita colegii la precauție, indiferent de poziția pe care se găsesc, sondați sau nu. Cred că e nevoie de un prezidențiabil care să se remarce clar și responsabil, de oameni care să renunțe benevol și elegant, de orgolii lăsate deoparte și de asumarea unei decizii care să nu scindeze o unificare aflată abia la început. Așa că vă îndemn la înțelepciune, răbdare și un strop de eleganță politică”, arată fostul premier.

Vasile Blaga a declarat, luni, că MRU este membru al partidului şi „decizia PDL este clară”. „Mergem în analize cu dl Cătălin  Predoiu. A spus şi mai mult (n.red. – Mihai Răzvan Ungureanu) că va sprijini candidatul care va rezulta din această ultimă analiză dintre reprezentantul PDL şi reprezentantul PNL. Viaţa e lungă, e loc pentru toţi”, a spus Blaga.