MRU, despre fuziunea cu PDL: Niciun compromis nu este atât de mare încât să nu poată fi depăşit

Mihai Răzvan Ungureanu, liderul Partidului Forţa Civică, a declarat luni că, în urma fuziunii formaţiunii pe care o conduce cu PDL, "niciun compromis nu este atât de mare încât să nu poată fi depăşit". Cu o zi în urmă, MRU anunţase că a acceptat să primească postul de prim-vicepreşedinte al PDL, dar nu va renunţa la candidatura pentru prezidenţiale.

21 iul. 2014, 11:45
MRU, despre fuziunea cu PDL: Niciun compromis nu este atât de mare încât să nu poată fi depăşit

Vasile Blaga a declarat, la finalul şedinţei Colegiului Director, că democrat-liberalii au aprobat protocolul de fuziune prin absorbţie cu Forţa Civică.

Totodată, potrivit lui Blaga, liderii PDL au aprobat, cu unanimitate de voturi, protocolul de fuziune prin comasare dintre PDL şi PNL, statutul noului partid şi programul politic.

Mihai Răzvan Ungureanu a spus, la rândul său, că fuziunea este „un pas pe care l-am aşteptat cu toţii”.

„Fuziunea este dovada că nu suntem doar teoreticieni ai unităţii dreptei şi că gândim schimbarea în bine a României, pas cu pas, aşa cum se cuvine, strângând toate pâraiele împreună în fluviul care trebui să spele mâlul pe care l-a aşezat peste România PSD”, a spus MRU.

Cred de asemenea că acum trebuie făcuţi aceşti paşi. O fuziune înseamnă a înţelege că într-o viitoare colaborare, sub steag comun, niciun compromis nu este atât de mare încât să nu poată fi depăşit„, a adăugat Ungureanu.

Colegiul Director al PDL a aprobat, luni, fuziunea prin absorbţie cu Partidul Forţa Civică, condus de Mihai Răzvan Ungureanu, şi fuziunea prin comasare cu PNL.

CITEŞTE ŞI PDL, în şedinţa Colegiului Director. MONICA MACOVEI află dacă va fi inclusă în sondajele pentru prezidenţiale

Totodată, democrat-liberalii au convocat, pentru data de 26 iulie, Convenția Naţională a partidului, urmată de Congresul comun cu PNL în care se va oficializa fuziunea dintre cele două formaţiuni.

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, duminică, că a decis să primească funcţia de prim-vicepreşedinte în cadrul PDL.

MRU a precizat însă că această funcţie de prim-vicepreşedinte are caracter temporar, pentru că, în urma contopirii celor două partide, echipa de conducere a noului partid va avea o cu totul altă structură, în urma alegerilor interne.

Ungureanu a mai anunţat că nu renunţă la candidatura la Preşedinţie şi că pune la dispoziţia deciziei PNL şi PDL această candidatură, dar şi proiectul său politic.

CITEŞTE ŞI MRU: Am decis să primesc funcţia de prim-vicepreşedinte PDL. Nu renunţ la candidatura pentru prezidenţiale