MRU: Majoritatea actuală este suficient de stăpână pe sine pentru a nu-l schimba pe Victor Ponta

Mihai Răzvan Ungureanu a comentat, miercuri, declaraţia premierului Victor Ponta potrivit căreia îşi va depune mandatul dacă preşedinte ales, Klaus Iohannis, va numi un alt premier din actuala coaliţie, spunând că nu o vede "realizabilă". 

10 dec. 2014, 11:07
MRU: Majoritatea actuală este suficient de stăpână pe sine pentru a nu-l schimba pe Victor Ponta

„Eu cred că această declarație a domnului Ponta e strict politică, nu o văd realizabilă. În al doilea rând, majoritatea parlamentară decide cine va fi prim-ministrul”, a spus MRU, la DC NEWS LIVE.

Ungureanu a subliniat că „înțelegem că este un fel de a vorbi despre o negociere sau un troc. Președintele Klaus Iohannis, în opinia, mea, nu intră în acest joc”.

„Este un act unilateral de voință, iar majoritatea parlamentară va decide cine va fi prim-ministrul. Dacă vreți să mergem și mai departe în teritoriul speculației, majoritatea parlamentară poate să decidă pe oricie să devină prim-ministru, poate să preia și pe cineva din opoziție„, a mai spus Ungureanu.

CITEŞTE ŞI MRU dezvăluie că Arhiva ANRP a fost INCENDIATĂ în 2012

MRU a precizat că în acest moment principalul obiectiv al PNL este consolidarea partidului, ceea ce ar cere timp. „Cred că majoritatea parlamentară actuală este suficient de stăpână pe sine pentru a nu-l schimba pe Victor Ponta”, a precizat MRU.

Întrebat dacă această majoritate stăpână îi pune în dificultate, MRU a spus că „nu, ne-ar da răgazul necesar pentru a ne pregăti pentru guvernarea care va veni oricum, cred că cel mai târziu în noiembrie, în partea a doua a lui 2016″.