MRU: România dorește încetarea vărsării de sânge în Ucraina

Consilierul personal al președintelui, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, vineri, că România dorește încetarea vărsării de sânge în Ucraina, dar și un acord politic corect, "fără planuri ascunse".

16 ian. 2015, 15:11
MRU: România dorește încetarea vărsării de sânge în Ucraina

„Ne dorim ca vărsarea de sânge să înceteze, ne dorim ca un acord politic construit pe un dialog corect și fără planuri ascunse să fie eficace. Ne dorim ca Ucraina să fie independentă, suverană, să fie o țară respectată, dorim ca Ucraina să continue fără abatere drumul către Europa așa cum au ales forțele democratice de la Kiev”, a spus Ungureanu la Ambasada Ucrainei, unde l-a însoțit pe șeful statului, care a semnat în cartea de condoleanțe deschisă în memoria victimelor atacului din estul Ucrainei, din 13 ianuarie, scrie Agerpres.

În opinia sa, incidentul menționat demonstrează cât de dificilă este situația în estul Ucrainei, dar și cât de multe sunt problemele cu care se confruntă conducerea de la Kiev.

„Noi avem încredere că vor exista vremuri mai bune”, a adăugat consilierul personal al șefului statului.

Mihai Răzvan Ungureanu a mai spus că președintele Iohannis își arată interesul pentru o relație bilaterală „bună și cu beneficii mutuale” între România și Ucraina.