MT: Privatizarea CFR Marfă ar putea fi amânată, o variantă ar fi 10 decembrie

Comisia de privatizare a CFR Marfă analizează amânarea termenului de finalizare a procedurii, scadent la jumătatea lunii, şi a cerut informaţii de la Concurenţă privind durata unei decizii a instituţiei, şeful acesteia precizând că ultima dată avansată pentru transferul către GFR este 10 decembrie, arată Mediafax.

06 oct. 2013, 15:09
MT: Privatizarea CFR Marfă ar putea fi amânată, o variantă ar fi 10 decembrie

„Ministerul Transporturilor va veghea la respectarea procedurilor din contractul de privatizare. În acest sens a fost cerută oficial poziţia Consiliului Concurenţei, răspunsul a sosit vineri şi a ajuns la preşedintele comisiei de privatizare (secretarul de stat Cristian Ghibu – n.red.). După ce comisia va analiza documentaţia primită şi o va pune în contextul celorlalţi parametri ai contractului, va lua o decizie privind continuarea acestui proces de privatizare”, a declarat Teodora Trandafir.

La rândul său, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat că reprezentanţii comisiei de privatizare au solicitat date estimative privind finalizarea analizei tranzacţiei de preluare a CFR Marfă de către Grup Feroviar Român (GFR).

„Le-am spus termenele legale. O analiză obişnuită durează maxim 45 de zile dacă notificarea este completă. Dacă este o analiză mai complicată, care necesită o procedură numită investigaţie, atunci durează maxim 5 luni”, a precizat Chiriţoiu.

 

VEZI SI:

Ce spune Deutsche Welle despre privatizarea CFR Marfă