Mucegai, cuptoare murdare și alimente expirate la unul dintre cele mai renumite lanțuri de magazine din România! Comisarii ANPC au aplicat o amendă record și au închis temporar mai multe unități

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au amendat cu peste cinci milioane de lei cele peste 230 de magazine Mega Image controlate, iar mai multe unităţi au fost închise temporar din cauza neregulilor. Au fost găsite alimente expirate, cuptoare murdar, fructe şi legume cu mucegai şi pete.
Filip Stan
01 feb. 2024, 22:04
Mucegai, cuptoare murdare și alimente expirate la unul dintre cele mai renumite lanțuri de magazine din România! Comisarii ANPC au aplicat o amendă record și au închis temporar mai multe unități

Reprezentanţii ANPC au anunţat, joi, că au desfăşurat, în a doua jumătate a lunii ianuarie, o amplă acţiune de verificare a modului în care este respectată legislaţia în vigoare în magazinele lanţului Mega Image din toată România.

Citește și Horia Constantinescu, directorul ANPC, îl demolează pe șeful suspendat al CRPC Brașov: ”Căsuța unui funcționar public cinstit, Brașov 2024”

Până în momentul de față, se pare că au fost controlate 233 de unităţi, au fost aplicate 485 de amenzi contravenţionale, în valoare de 5,1 milioane de lei, şi au fost oprite de la comercializare produse în valoare de 65.000 de lei.

De altfel, au fost închise temporar, până la remedierea deficienţelor, 17 magazine, a fost făcută propunere de închidere temporară pentru o perioadă de până la şase luni, pentru nouă unităţi şi pentru o perioadă între 6 şi 12 luni, pentru opt magazine.

„Nu ştiu cum se pronunţă într-o belgiană pură, dar mesajul în română ar fi: Respectaţi-ne! Mi-ar plăcea ca produsele care sunt prezente pe rafturile magazinelor Mega Image din România să ajungă, pentru o perioadă mai lungă, şi în ţara de origine a operatorului economic, pentru a vedea care este reacţia consumatorilor de acolo. Cred că habar nu au că există portocale cu bube şi mandarine-boabe la hectar. Trebuie să înveţe că nu de fiecare dată când cumpără un produs acesta are cantitatea înscrisă pe ambalaj, care poate fi mai mica, pentru a le asigura o cură de slăbire.

Aş fi curios care este reacţia autorităţilor din ţara de origine a operatorului economic Mega Image şi cu privire la repetabilitatea unor abateri sancţionate şi constatate în trecut. Probabil există o justificare şi o scuză pe care doresc să le-o transmită celor din Belgia, nu nouă. Vom îndesi acţiunile de control de amploare, până o să ne facem înţeleşi. «Tot ziens!» («la revedere» în neerlandeză – una dintre limbile oficiale ale Belgiei)”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Abaterile constatate de comisarii ANPC

Principalele abateri constatate de comisarii ANPC au fost: comercializarea unor fructe şi legume depreciate, cu mucegai şi pete, care nu respectau criteriile de calitate (diferite calibre de mărime comercializate la aceeaşi categorie), fără a avea menţionată corect ţara de provenienţă, comercializarea unor produse alimentare cu data durabilităţii minimale depăşită, comercializarea unor produse preambalate care, prin cântărire, s-a dovedit a avea o greutate netă mai mică decât cea înscrisă pe etichetă, potrivit News.ro.

Citește și ANPC în război cu BNR pentru serviciul de protecţie a consumatorului bancar

De altfel, lista abaterilor continuă. Comisarii ANPC au descoperit și folosirea unor cuptoare neigenizate; nerespectarea regimului de temperatură pentru depozitarea produselor; comercializarea unor produse din carne cu acumulare de lichid în ambalaj; nereguli privind modul de prezentare şi publicitate a sucurilor din fructe şi a băuturilor răcoritoare (existenţa la raft a unor produse având afişate pe etichetele de preţ ale comerciantului informaţii false cu privire la denumirea produsului)

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!