Mucegaiul ţi-a atacat geamurile chiar înaintea iernii? Ingredientul super ieftin care te scapă de problema asta

Prezența unor pete negre la geamuri nu este o noutate pentru nimeni în acest sezon, noi îţi oferim câteva soluţii pentru a scăpa de problemă.

14 nov. 2021, 07:15
Mucegaiul ţi-a atacat geamurile chiar înaintea iernii? Ingredientul super ieftin care te scapă de problema asta

Mucegaiul negru la geamuri, pe lângă faptul că este dăunător pentru sănătate, are și un aspect inestetic. Din fericire, există soluții naturale pe care le poți folosi pentru îndepărtarea acestor pete închise la culoare. Un ingredient super ieftin face minuni în cazul mucegaiului negru!

Mirosurile neplăcute din casă care-ți pot pune în pericol sănătatea. Risc de astm bronșic și asfixiere
Cum scapi de mucegaiul negru apărut la geamuri
Această problemă apare pe la geamuri din cauza umezelii apărute în urma condensului. Mucegaiul negru apare în mai toate casele unde se gătește mult. Cum se curăță corect aceste pete inestetice și cum poți să previi formarea lor.

Ai fi surprinsă să afli că poți îndepărta mucegaiul apărut pe la geamuri cu soluții 100% naturale, ieftine, pe care le ai deja în bucătărie. Nu trebuie să dai banii pe variantele din comerș, care sunt și toxice, pline de chimicale.

Aceste pete negre te pot îmbolnăvi
Prezența unor pete negre la geamuri nu este o noutate pentru nimeni, pentru că din cauza umezelii apărute în urma condensului, această problemă este destul de des întâlnită. Totuși, este bine să știi cum trebuie curățată zona astfel încât să nu rămână pătată.

Mare atenție la mașina de spălat. Această greșeală banală îți poate strica hainele și lasă un miros urât!
În primul rând, înainte de a te apuca de îndepărtarea mucegaiului, trebuie neapărat să identifici cauza apariției petelor negre lângă geamuri. Inspectează atent ferestrele pentru a te asigura de unde provine murdăria. Deschide geamurile și vezi dacă sunt urme de umezeală și prin rame. Tratează cu seriozitate problema, pentru a scăpa definitiv de mucegai.

Cele mai bune metode de curățare
Îndepărtarea petelor negre se face doar cu mască de protecție pe față. Sporii de mucegai pot fi inhalați foarte ușor, de aceea trebuie să te protejezi și să ai grijă de sănătatea ta.


Curățarea mucegaiului negru de la geamuri se face doar cu ferestrele deschise. Oțetul este cea mai bună soluție naturală pentru igienizarea ramelor. De asemenea, eficientă este și o soluție cu apă și înălbitor (1/3 înălbitor, 2/3 apă), dacă vrei să scapi de acest mucegai negru apărut la geamuri.

În cazul în care nu-ți place mirosul de înălbitor, poți prepara o soluție din 125 ml de oțet, 500 ml de apă fierbinte și două linguri de borax. Pune ingredientele într-un bidon cu pulverizator, apoi curăță pereții și ramele ferestrelor.

Soluții garantate pentru a scăpa de condens
Sucul de lămâie este, de asemenea, util atunci când vrei să scapi de petele negre de la geamuri. Trebuie doar să amesteci 60 ml de suc cu două linguri de bicarbonat de sodiu și o lingură de apă oxigenată, dar și cu 250 ml de apă fierbinte și 250 ml de oțet.

Optează pentru una dintre soluții, pentru a vedea care funcționează cel mai bine în jurul ferestrelor tale. Curăță bine pereții și ramele geamurilor, după care lasă-le deschise pentru a se aerisi foarte bine în cameră. Este necesar ca și pereții să se usuce, doar așa sporii de mucegai vor fi distruși.