Mugur Isărescu, ATACAT de un deputat: „Să se pensioneze şi să se apuce de politică. Văd că îi place”

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, este criticat de către deputatul UNPR de Timiș Ion Răducanu, pe tema Codului Fiscal. Deputatul spune că Banca contravine intereselor cetățenilor și face totul în așa fel încât celelalte bănci să nu sufere.

22 aug. 2015, 13:49
Mugur Isărescu, ATACAT de un deputat: „Să se pensioneze şi să se apuce de politică. Văd că îi place”

Deputatul de Timiș, Ion Răducanu nu înțelege motivul pentru care președintele Klaus Iohannis n-a promulgat noul Cod Fiscal, scrie sursadevest.ro

Petre Țuțea spunea că cea mai mare dorință a luia fost să facă o lucrare de doctorat despre aflarea în treabă la români ca metodă de lucru. Cam asta a făcut clasa politică în ultima vreme. (…) Anumiți consilieri, anumiți oameni importanți din economia acestei țări sau din pozițiile din statul de drept și-au exprimat anumite puncte de vedere, le-au trimis președintelui care a trimis codul fiscal înapoi pentru rediscutare, fără a preciza ce articole din lege nu sunt bune.

PNL care a participat alături de celelalte trei componente ale USL la alegerile din 2012 cu un program în care esențiale erau micșorarea taxelor și impozitelor, printre care readucerea TVA la 19%, au uitat acest lucru, au uitat și că au votat în Parlament, mai ales după ce doamna deputat Paul a ieșit la microfon și a spus că daca nu sunteți de acord să micșorăm TVA la 19, noi nu votăm. Noi am zis foarte bine și am votat. Acum au uitat toți ce au declarat și au votat”, a spus Ion Răducanu.

Cea mai mare nemulțumire a deputatului pare însă a fi faptul că Banca Națională s-a implicat în discuții, iar în acest sens Răducanu îi recomandă guvernatorului Mugur Isărescu să …. se înscrie în politică.

„Domnul Isărescu e de o vârstă cu mine. A împlinit 66 de ani, ca şi mine, şi eu sunt pensionat de anul trecut. Sunt în Parlament că m-au ales oamenii. Aşa că poate şi domnul Isărescu să se pensioneze şi să se apuce de politică. Văd că îi place politica mai mult decât măsurile economice care aduc ceva bun şi pentru oamenii acestei ţări nu numai pentru bănci şi pentru alte instituţii financiare care au personal plătit cu salarii care îţi dau fiori, a mai spus Răducanu.

Noul Cod Fiscal va fi dezbătut şi votat săptămâna viitoare în Parlament, după ce a fost respins de către preşedintele Klaus Iohannis.