Mugur Isărescu avertizează că euro ar putea ajunge la 7-8 lei

Publicat: Luni, 11 Februarie 2019 17:56 // Actualizat: Luni, 11 Februarie 2019 17:56 // Sursa: romaniatv.net

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu, atacă dur guvernul! Îl acuză pe consilierul premierului Darius Vâlcov că scoate, cităm, idei din pălărie atunci când acuză BNR-ul de lipsă de patriotism. Isărescu a spus astăzi clar că deprecierea leului în raport cu euro este efectul ordonanţei care reglementează taxa pe lăcomie. Guvernatorul BNR a susţinut, de asemnea, că dacă ar urma scenariul propus de Darius Vâlcov, euro ar putea ajunge la 8 lei.

Foto: gazetadesud.ro

Nimic nu este imposibil, a spus luni guvernatorul BNR, Mugur Isărescu cu referire la nodificări aduse politicii monetare a băncii centrale. Trecerea României la un Consiliu Monetar, situație sugerată de șefii PSD,  s-ar face însă la un curs de 7-8 lei la euro, a spus el.

Precizările lui au fost făcute după ce recent șeful PSD Liviu Dragnea a lăsat să se înțeleagă că Bulgaria, țară unde cursul de schimb leva-euro este fix ca urmare a existenței unui consiliu monetar, ar fi un exemplu pozitiv.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a făcut la finalul lunii trecute o paralelă cu Bulgaria pentru a sublinia o presupusă decizie eronată a Băncii Naționale în privința cursului. 

El a scris într-un răspuns pe Facebook adresat unui cititor că "Bulgarii au luat măsură să lege cursul leva de euro (adică să rămână fix) cu acordul Băncii Naţionale, în timp ce BNR nu. Noi nu putem să contracarăm deciziile BNR. O primă măsură referitoare la ROBOR a fost luată prin ordonanţa 114, iar în ceea ce priveşte cursul, acesta va reveni în parametrii normali. Sigur că mi-aş fi dorit ca şi Banca Naţională să ne sprijine şi să pună pe primul plan bunăstarea românilor".

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a spus luni că un consiliu monetar ar presupune fixarea cursului euro la 7-8 lei, potrivit economica.net.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
curs BNR curs euro curs valutar Mugur Isărescu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7787
RON
10 Dec
noapte 1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H