Mugur Isărescu avertizează: Pensiile trebuie să crească, dar când economia creşte cu 4%, nu poate să crească ceva cu 40%

Publicat: Miercuri, 08 Ianuarie 2020 16:27 // Actualizat: Joi, 09 Ianuarie 2020 10:52 // Sursa: romaniatv.net

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, consideră că pensiile din România ar trebui să crească, dar procentul cu care cresc reprezintă o problemă, în condiţiile în care economia creşte cu 4% pe an, în timp ce pensiile sunt aşteptate să avanseze cu 40%, iar soluţia la această problemă este doar una politică.

Guvernatorul BNR atrage atenţia asupra creşterilor pensiilor. Actuala lege a pensiilor prevede o creştere a punctului de pensie cu 40%, din septembrie 2020.

Isărescu atrage atenţia că economia este aşteptată să crească cu doar 4%.

"Pensiile trebuie să crească, dar problema este procentul cu care cresc. Nu cred că trebuie să facem obsesii pentru cifre biblice. Să fim foarte atenţi dacă nu vrem să rătăcim 40 de ani prin deşertul financiar. (...) Hai să fim serioşi cu cifrele. Există doar o soluţie politică la această problemă, nu avem o soluţie financiară şi economică. Când economia creşte cu 4%, nu poate să crească ceva cu 40%, nu e ceva marginal", a declarat Isărescu, miercuri, în cadrul conferinţei de presă care a urmat deziciei de politică monetară, conform News.ro.

Guvernatorul s-a arătat îngrijorat de creşterea deficitului bugetar, care este aşteptat să ajungă la 4,4% din PIB în 2019. Însă, Isărescu atrage atenţia că o corecţie trebuie făcută cu mare grijă, pentru a nu împinge ţara în recesiune.

”Suntem pentru o corecţie, dar care să nu împingă economia spre o recesiune. Suntem foarte reticenţi în a sugera o creştere a taxelor în acest an. Ieşirea dintr-o politică pronunţat prociclică este dificilă, foarte dificilă. Când apeşi foarte tare pe acceleraţie, nu este prea indicat să apeşi repede pe frână, decât dacă vrei să ieşi cu capul prin parbriz”, a spus Isărescu.

Citeşte şi: Victor Ponta: Vor anticipate înainte de 1 septembrie pentru a nu se aplica legea pensiilor

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
BNR legea pensiilor Mugur Isărescu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 ian 21:16
Răspunde | Votează email 0 email
amar
DOMNUL Mugur Isărescu AM FOST SUPĂRAT ȘI IARĂȘI REVIN . am încredereîn înțelepciunea de care ați dat dovadă ca să observați niște ciurucuri de guri rele din urma regimului anterior oameni fără suflet omenesc ci un fel de animalier care vrea să rupă tot ce s-a construit pentru pensionarii defavorizați cei sub 2000 lei a căror fondurii ce sunt deja în Bugetul Ministerului Muncii banii noștri care trebue să.i primim lună de lună încă de mai mulți ani în urmă vrea să rupă parte din bani pentru buzunarul lor , așa cum a făcut în vechiul regim de Base. . Nu s-a uitat că jumătate de pensionarii primesc nici jumătate din pensiea care ar fi normală . Acea lume grotească care strigă pe pensionari se află printre noi cu minciuni de cea mai mare nesimțire . Ce au cu pensionarii doar banii sunt și nu țin cont că doar noi Iam făcut pe ei în avuție și acum tot ei ne dă nouă în cap . Nerușinați o nesimțire mare .Ei uită că noi acuma trebue să primim pensiea la nivel European .......am vrut să.i numesc cumva dar nu găsesc în dicționar , sunt în afara a tot ce se spune om . niște aerieni .
09 ian 16:17
Răspunde | Votează email 0 email
irina
Să fim foarte atenţi dacă nu vrem să rătăcim 40 de ani prin deşertul financiar'' pai ratacim de 30 de ani cu pensii speciale , cu iesiri la pensie la 40 de ani , cu achizitii triplate , cu clectari defectuaoase , cu evaziune de 40 % isarescule faci pe prostul in porumb !!!
08 ian 20:44
Răspunde | Votează email 1 email
Gica
Poate ca marirea punctului de pensie trebuia facuta mai echilibrat. Dar asta inseamna ca nu putem intra in zona euro mai repede de vreo 10-15 ani. Poate mai bine, deloc. Dupa cum recomanda si Calin Georgescu, care stie ce spune. Nu vrem sa fim o noua Grecie, Portugalie, Italie sau Spanie, in care anumite mecanisme financiare sa nu fie sustinute, iar populatia sa nu poata sa suporte impactul dur, dar benefic doar pentru Unii (mai ales, externi). In ce priveste contribuabilii la pensii, acestia sunt 7 milioane, iar pensionari 4,9 milioane. Altii au venit cu 5,2 milioane. Deci, ministrul Muncii actual nu stie ce gestioneaza. Au mai fost zvonuri in perioada Boc - Base, de fapt aceleasi, ca vor fi mai putini contribuabili. S-a dovedit Opusul. De ce ? Multi si-au facut pensii In Afara si nu au intrat in Sistemul romanesc. Unii lucreaza In Afara si au contribuit in Sistemul romanesc. Daca nu vor lucra, vor avea pensia minima, care poate fi o pierdere calculata (oricum, se da un ajutor social).
08 ian 19:34
Răspunde | Votează email 0 email
macavei geniu
tare mii frica ca daca moare acest domn se duce draculii toate in tara asta
08 ian 19:26
Răspunde | Votează email 0 email
amar
MINCINOSULE AȘA AI SPUS ÎN REGIMUL Basescu niște fanarioți mincinoși numai să nu dea banii la oameni dreptul lor ca să-l ea tot ei . Dar oare nu vați umplut de bani , vreți să mai luați , dar nu vii rușine să-mi luați banii mei dreptul nostru legal . Eaii de la cei cu trei salarii /lună și trei pensii /lună ce veniți la cei ce abia-și refac pensiea normală care acuma o primim abia pe jumătate . Iară ne încurcați cu mojiciile voastre mincinoase . Să ne lăsați să ne refacem pensiea complectă , după aceia să vorbim . Nu vați săturat cât ați luat până acuma Pensiea noastră și banii noștri sunt acolo Să nu bagi mâna acolo la banii noștri . Dute în altă parte că nu ești bun de guvernator .
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H