Mugur Isărescu: M-au sunat actorii. Erau îngrijoraţi de situaţia din Grecia

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a fost sunat, în miez de noapte, de oamenii îngrijoraţi de situaţia din Grecia. Unii dintre ei au fost şi actori.

02 iul. 2015, 11:28
Mugur Isărescu: M-au sunat actorii. Erau îngrijoraţi de situaţia din Grecia

Sunt oameni care au sunat la două noaptea… Ce facem cu banii din băncile greceşti, spuneau ei. Trebuie şi eu de fiecare dată să spun, a nu ştiu câta mia oară, nu avem bănci greceşti în România. Vedeţi ce înseamnă obişnuinţa. I-am şi înţeles.

Unii dintre ei erau actori. Păi, trăiesc cu emoţie. Trăiesc emoţie, creează emoţie. Cum să nu răspund la emoţional? Cum să le cer să fie raţionali sau înţelepciune? În cazul în care emoţia este predominantă, şi nu înţelepciunea şi raţiunea, putem să acţionăm şi cu instrumentele de calmare, să spunem. Ne cerem scuze, nu calmăm publicul aşa, ca să ne aflăm în treabă, cum am văzut într-un articol de presă„, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României avertizează că situaţia din Grecia ar putea sa ne scumpească creditele în lei. Mai exact, putem asista la creşterea ROBOR, dobânda cu care se împrumută între ele băncile, care a crescut în ultimele zile, deşi mersese doar în jos în ultimele luni.

CITEŞTE ŞI: Avertisment de la Cotroceni. Iohannis: Situaţia din Grecia ne va afecta pe toţi, dacă nu se pune capăt crizei