Mugur Isărescu, reacţie nervoasă după ce a fost întrebat despre ancheta ANI în cazul său

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a avut, vineri, o reacţie nervoasă la adresa jurnaliştilor atunci când a fost întrebat despre ancheta ANI din cazul său. Oficialul a refuzat să comenteze această situaţie, spunând ironic că nu răspunde la "întrebări despre situaţii din adolescenţa lui". Inspectorii ANI au demarat o anchetă cu privire la un credit nedeclarat al lui Mugur Isărescu.

08 mai 2015, 12:54
Mugur Isărescu, reacţie nervoasă după ce a fost întrebat despre ancheta ANI în cazul său

Suntem aici la altă conferinţă. Dacă vreţi să faceţi o conferinţă despre ANI, veniţi şi facem una separat. Nu revenim acum cu întrebări din adolescenţa mea„, a răspuns Mugur Isărescu unei întrebări legate de modul în care ANI îi verifică averea.

Agenţia Naţională de Integritate verifică averea guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, după ce a primit o sesizare în acest sens. Sesizarea ar fi fost trimisă de Asociaţia Parakletos, care arăta că Mugur Isărescu ar avea un credit la Volksbank, pe care l-ar fi trecut în declaraţia de avere din 2007, însă în declaraţiile ulterioare ar fi notat doar creditul de aproape 700.000 de lei, fără a mai menţiona numele băncii, potrivit relatărilor din presă.

La începutul lunii februarie, Mugur Isărescu spunea că a uitat că a avut un credit la Volksbank România, pe care l-a stins anticipat în 2009.