Mumii cu limbi de aur, descoperite în Egipt. Au fost îngropate în urmă cu 2000 de ani

Mumii cu limbi de aur au fost descoperite de arheologi, în Egipt. Se pare că au fost îngropate în urmă cu 2.000 de ani, relatează BBC. De asemenea, s-au găsit reprezentări aurite ale zeului Osiris pe carcasa în care se afla una dintre mumii.

03 feb. 2021, 15:54
Mumii cu limbi de aur, descoperite în Egipt. Au fost îngropate în urmă cu 2000 de ani
Mumii cu limbi de aur, descoperite în Egipt

Mumii cu limbi de aur, descoperite în Egipt. O echipă de arheologi, care lucra la templul Taposiris Magna din Alexandria a descoperit 16 morminte în piatră. În aceste cavouri se aflau mumii cu limbi de aur.

Se crede că morților li s-au dat amulete din aur în formă de limbi, pentru a putea vorbi în fața curții zeului Osiris în viața de apoi. Egiptenii credeau că Osiris este zeul lumii de apoi și judecătorul morților.

Citeşte şi: Descoperire arhelogică! Egiptul a anunţat că au fost găsite 59 de sarcofage intacte

Mumii cu limbi de aur, descoperite în Egipt

Au mai fost găsite decorații aurite în jurul capului unei alte mumii, ce înfățișau o coroană, coarne și un șarpe cobră. Mumia avea pe piept un colier din care atârna capul unui șoim, simbolul zeului Horus.

Khaled Abo El Hamd, directorul general al Autorității Antichităților din Alexandria, a declarat că echipa arheologică de la Taposiris Magna a descoperit și masca funerară a unei femei, opt fulgi de aur dintr-o coroană și opt măști de marmură ce datează din perioada romanilor.

Mumii cu limbi de aur, descoperite în Egipt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ministerul Antichităților a spus, de asemenea, că mai multe monede cu numele și portretul reginei Cleopatra a VII-a au fost găsite în interiorul templului, potrivit Aleph News.

Egiptul demontează teoria halucinantă a lui Elon Musk

Autoritățile egiptene l-au invitat pe miliardarul Elon Musk să le viziteze țara și să vadă că faimoasele piramide nu au fost construite de extratereștri.

Vă urmăresc munca cu multă admirație. Vă invit pe dumneavoastră&SpaceX să explorați dovezile scrise care arată cum au fost construite piramidele și să vedeți și mormintele celor care le-au construit. Domnule Musk, vă așteptăm”, a scris Rania Al Mashat, ministrul de Externe al Egiptului, ca răspuns la un mesaj pe Twitter al lui Elon Musk.

Directorul Space X scrisese „Extratereștrii au construit piramidele, evident„, mesaj care i-a făcut pe mulţi să creaă că susţine teoriile conspiraţioniste.

Mormintele descoperite în anii ’90 sunt o dovadă suficientă, spun experții, că structurile magnifice au fost întradevăr construite de egiptenii antici. În prezent sunt peste 100 de piramide în Egipt, dar cea mai faimoasă este piramida din Giza, care are o înălțime de peste 137 de metri.