Muncitorii români au la dispoziţie 1.285 de locuri de muncă prin intermediul Eures România

Angajatorii din Spaţiul Economic European (SEE) oferă, prin intermediul reţelei Eures România, 1.285 de locuri de muncă vacante pentru muncitorii români, cele mai multe în Germania şi Olanda, a anunţat miercuri Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

16 mai 2018, 11:31
Muncitorii români au la dispoziţie 1.285 de locuri de muncă prin intermediul Eures România

Conform datelor centralizate, în Germania sunt disponibile 893 de locuri de muncă, dintre care 400 pentru manipulant bagaje, 200 pentru şofer manipulare bagaje, 52 pentru electrician, câte 50 pentru instalator, lăcătuş şi sudor, respectiv 21 pentru şofer de camion.

Pe listă se mai află posturi vacante pentru: bucătar (12), manipulant mărfuri şi personal în domeniul gastronomic (câte 10), demi chef de rang (8), dezvoltator software (7), ospătar pentru banchete şi personal servire la bar (câte 5), îngrijitor de animale (bovine), mecanic instalaţii sanitare, de încălzire şi climatizare şi montator instalaţii electrice (câte două), cosmetician, commis de partie, chef de partie, demi chef de partie, dezvoltator senior front-end, maseur şi programator Full-Stack în dezvoltare de produse (câte un post).

De asemenea, în Olanda, agenţii economici oferă 240 de locuri de muncă (câte 50 sortator şi împachetator bulbi de flori, respectiv operatori la maşini pentru bulbi de flori, câte 25 pentru creatori buchete de flori, muncitori în grădinărit şi procesori bulbi de lalele, 20 pentru operator maşini, câte 10 pentru culegător de ardei şi lăcătuş, câte cinci pentru culegător şi sortator de flori, culegător afine, inginer, inginer mecanic şi sudor).

Locuri de muncă vacante sunt disponibile şi în: Polonia (45), Cehia (30), Norvegia (24), Ungaria (14), Luxemburg şi Malta (câte 10), Spania (8), Austria şi Estonia (câte 5) şi Belgia (1).

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma, precizează ANOFM.