Municipiul Constanța se pregătește de carantină. Ce restricții vor fi impuse cetățenilor

Direcția de Sănătate Publică Constanța a propus carantinarea municipiului după ce incidența cazurilor COVID a ajuns la 8,78 cazuri la mia de locuitori. Măsura urmează să fie decisă astăzi de către autoritățile din Constanța.

19 nov. 2020, 09:49
Municipiul Constanța se pregătește de carantină. Ce restricții vor fi impuse cetățenilor

Municipiul Constanța se pregătește de carantină. Prefectul Silviu Coșa urmează să convoace astăzi Consiliul Județean pentru Situații de Urgență Constanța, în baza unui aviz. Autoritățile vor vota propunerea de carantinare, iar hotărârea rezultată va fi trimisă la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, pentru emiterea ordinului de carantinare.

Citește și: Judeţul Ilfov a ajuns la o incidenţă COVID de 6.81. Încă o comună se pregăteşte de carantină

Avizul de carantinare zonală a fost emis miercuri, 18 noiembrie, de către Institutul National de Sanatate Publica – Centrul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile. Rata de infectare la nivelul municipiului Constanța a ajuns la 8,78 cazuri la mia de locuitori. La nivelul județului incidența cazurilor COVID este de 5,81.

Municipiul Constanța se pregătește de carantină. „Carantinarea municipiului se va lua in calcul dupa ce analiza de risc, care este efectuata de DSP Constanta, va releva necesitatea instituirii acestei masuri de indata. Facem precizarea ca situatia din municipiul Constanta este monitorizata, inca de cand s-a depasit rata de incidenta de 3 cazuri la mia de locuitori”, a transmis Prefectura Constanta, potrivit adevarul.ro.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 11.921 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 204 persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Citește și: Doi români morţi într-un accident înfiorător în Germania. Şoferul a condus cu viteză pe contrasens, pe o autostradă

În prezent, pe raza județului Constanța, sunt 550 de persoane internate, dintre care 531 din județul Constanța și 19 din alte județe. Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 156 de cadre didactice, 290 de elevi, 87 de studenți și 40 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

Municipiul Constanța se pregătește de carantină. Mesajul primarului

Vergil Chițac a transmis un mesaj video cetățenilor din Constanța rugându-i să respecte toate măsurile de precauţie pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Edilul a fost printre primii constănţeni afectaţi de coronavirus, fiind primul demnitar, parlamentar, care a fost diagnosticat în primăvară cu Covid-19.