MUNTENEGRU – ROMANIA 0-1. România rămâne în urna a patra valorică

Serbia a învins Lituania şi a câştigat Grupa a IV-a a Diviziei C a Ligii Naţiunilor, iar România, în ciuda victoriei cu Muntenegru, rămâne în cea de-a patra urnă valorică.

20 nov. 2018, 15:22
MUNTENEGRU – ROMANIA 0-1. România rămâne în urna a patra valorică

Serbia a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 4-1 (0-0), echipa Lituaniei şi a câştigat Grupa a IV-a a Diviziei C a Ligii Naţiunilor din care face parte şi România. Serbia a acumulat 14 puncte şi a promovat în Divizia B, iar Lituania a retrogradat, nereuşind niciun punct, în şase meciuri.

MUNTENEGRU – ROMANIA 0-1

Min. 72: Tătăruşanu apără un penalty inventat de arbitru!

Min. 45: MUNTENEGRU – ROMANIA 0-1, GOOOOOOOOOOOOL Ţucudean, gafă a portarului muntenegrean.

 

Min 37: Şut puternic al lui Jovovic, mult peste poartă

Min 33: Keşeru din nou în faţa porţii! Trimite din cădere, dar şutul este prea slab pentru a-i pune probleme lui Petkovic

►30 de minute excelente pentru România. 55% posesie pentru naţionala lui Contra, 7 ocazii de gol, 6-1 pentru tricolori raportul şuturilor şi 124 de pase reuşite.

Min 25: Prima acţiune periculoasă a gazdelor. Beciraj intră în careu şi centrează periculos, dar Toşca face un meci bun şi din punct de vedere defensiv. Cel puţin până în acest moment. Cornerul produce puţină panică, pentru că masivul Kopitovic reia ameninţător, dar Tătăruşanu continuă să fie şomer.

Min 18: Acţiunea şi ocazia. România îl pune în dificultate pe Petkovic, portarul gazdelor trimite în corner şutul bun al lui Chipciu. În urma cornerului, Keşeru, reia pe lângă poartă, după o minge trimisă inspirat de Stanciu din corner.

Min 17: Keseru!!! Aproape de gol vârful de la Ludogorets! S-a infiltrat excelent în careu şi a tras cu sete. Balonul a lovit din păcate doar plasa laterală. Foarte bună atitudinea tricolorilor. Deşi accidentat, Cosmin Contra trăieşte meciul în picioare

Min 4: Şut bun al lui Paul Anton, balonul nu trece departe de poarta lui Petkovic. Început bun al tricolorilor la Podgorica. Atitudine excelentă şi combinaţii rapide care pun mari probleme defensivei gazdelor. 

Min 3: Combinaţie excelentă între Stanciu şi Ţucudean. Atacantul de la CFR reia de la marginea careului de 6 metri, dar balonul trece pe lângă poartă. România a început meciul foarte sus. Băieţii lui Contra s-au instalat în terenul muntenegrenilor


UPDATE: Se joacă!! Avem echipa de start a ”tricolorilor”. Acesta este 11-le ales de selecţionerul Cosmin Contra: Tătăruşanu – Cr. Manea, Săpunaru, Moţi, Toşca – Anton, Stanciu – Chipciu, Keşeru, Maxim – Ţucudean

UPDATE 20:45 In cazul in care arbitrul va simti ca fulgerele pun viata jucatorilor in pericol, va opri meciul si va trimite jucatorii la vestiare. Partida nu va fi anulata sau amanata, ci doar intrerupta pentru cateva minute.

UPDATE: Federaţia Română de Fotbal a anunţat, pe pagina oficială de Facebook a naţionalei României, că disputarea meciului de la Podgorica în compania selecţionatei din Muntenegru depinde de evoluţia vremii. În ultimele ore a plouat la Podgorica.

„Oficialii partidei au decis să monitorizeze evoluţia vremii până la ora de start a partidei, disputarea acesteia depinzând de dispariţia fulgerelor şi absenţa unor precipitaţii abundente”, se arată pe pagina de Facebook Echipa naţională de fotbal a României.

Meciul dintre Muntenegru şi România, contând pentru ultima etapă a grupelor Ligii Naţiunilor, este programat la ora 21.45.


MUNTENEGRU – ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV. Reprezentativa României va evolua, marţi, de la ora 21.45, împotriva Muntenegrului, în ultimul meci din Liga Naţiunilor. Meciul va fi transmis de Pro TV.

Selecționerul Cosmin Contra pregătește mai multe schimbări în primul „11” față de victoria cu Lituania de sâmbătă, 3-0. „Guriță” se gândește să folosească modulul 4-3-3, cu Chipciu, Țucudean și Mitriță în avanposturi. 

„Tricolorii” au un obiectiv clar pentru partida din această seară: victorie cu cel puțin două goluri marcate, pentru a mai spera că vor rămâne în urna a 3-a valorică pentru preliminariile EURO 2020.

MUNTENEGRU – ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV.

Echipele probabile: 

Muntenegru: Petkovic – Marusic, Simic, Kopitovic, Vesovic – Ivanic, Kosovic – Jankovic, Beciraj, Jovarovic – Mugosa
Rezerve: Mijatovic, Ljuljanovic, Radunovic, Boljevic, Hocko, Mijuskovic, Djordjevic, Zoric, Kajevic, Mirkovic, Scekic, Vujacic
Antrenor: Ljubisa Tumbakovic

România: Tătărușanu – Cr. Manea, Moți, Săpunaru, Bancu – N. Stanciu, P. Anton, Maxim – Chipciu, Țucudean, Al. Mitriță
Rezerve: Pantilimon, Fl. Niță, Pașcanu, I, Hagi, Pușcaș, Al. Maxim, Bancu, Keșeru, Nedelcearu, C. Deac, Cicâldău
Antrenor: Cosmin Contra

Arbitru: Felix Zwayer (Germania) / A1: Thorsten Schifnner (Germania) /A2: Marco Achmuller (Germania) 

Clasamentul grupei:

Serbia 5 3 2 0 7-3 11
ROMÂNIA 5 2 3 0 7-3 9
Muntenegru 5 2 1 2 7-5 7
Lituania 5 0 0 5 2-12 0

Deși pare extrem de puțin probabil, România mai poate să termine pe prima poziție. Dar numai dacă Serbia se încurcă acasă cu Lituania (remiză sau înfrângere), iar naționala noastră să câștige în Muntenegru. La egalitate de puncte cu Serbia, am avea avantajul meciurilor directe (2-2 la Belgrad, 0-0 la București). 

Muntenegru – România  LIVE ONLINE: scenariul prin care ajungem în urna a treia

În prezent cel mai slab loc 2 din eşalonul al treilea din Liga Naţiunilor, naţionala lui Cosmin Contra trebuie să câştige şi să marcheze de cel puţin două ori la Podgorica. Un succes cu 2-1 le-ar permite „tricolorilor” să egaleze Ungaria, în faţa căreia ar avea avantajul mai multor goluri în deplasare.

În acelaşi timp, România are nevoie de o victorie a Scoţiei în faţa Israelului, pe teren propriu, ca să prindă al doilea cel mai bun loc 2, în urma Bulgariei. O remiză ar însemna finalul speranţelor noastre, iar un succes al israelienilor ar face misiunea „tricolorilor” imposibilă, pentru că scoţienii au un golaveraj mult mai bun. Cu alte cuvinte, ar fi nevoie de o victorie la scor în Muntenegru.

MUNTENEGRU – ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV. Meciul va fi arbitrat de germanul Felix Zwayer, ajutat de asistenţii Thorsten Schiffner şi Marco Achmuller, de arbitrii adiţionali Tobias Stieler şi Sascha Stegemann şi de rezerva Christian Gittelmann.

În tur, la Ploieşti, cele două formaţii au terminat la egalitate, scor 0-0. În acest moment, România ocupă poziţia secundă în grupă, cu 9 puncte, în timp ce adversara de mâine seară este pe 3, cu 7 puncte acumulate.

Tot de la 21.45 se va disputa şi meciul Serbia – Lituania.

„Ne-am fi dorit să depindem de noi, ar fi fost ideal, dar nu s-a putut și datotită egalurilor făcute, iar asta a făcut diferența. Dar eu sunt mulțumit de parcurs, sunt speranțe că la anul ne vom califica la Campionatul European. Șanse sunt întotdeauna, indiferent de urnă. Depinde și de norocul pe care îl vom avea. Sunt și în urna a doua echipe mai accesibile”, a declarat Contra.

Trei puncte sunt necesare şi pentru a continua să sperăm la primul loc în grupă, ceea ce ar însemna automat promovarea în eşalonul al doilea din Liga Naţiunilor. Pentru asta e nevoie ca Serbia să nu câştige acasă cu Lituania. O remiză ne-ar asigura doar poziţia secundă în Grupa 4.

MUNENEGRU – ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE: De ce e important locul 2 în Liga Naţiunilor

Echipele cel mai bine clasate în grupele din Seria C a Ligii Națiunilor, care nu obţin calificarea la turneul final prin intermediul preliminariilor, vor disputa un play-off, în martie 2020, care oferă şansa participării la Euro.

Cele patru echipe vor juca semifinale într-o singură manşă, pe terenul echipei care a avut o linie de clasament mai bună, iar finalistele vor juca de asemenea o singură dată, urmând ca învingătoarea să meargă la Campionatul European.

Poziţia secundă poate oferi o şansă în plus pentru a ajunge la Euro, în cazul în care „tricolorii” nu vor obţine calificarea prin intermediul preliminariilor. Pentru asta, va trebui să ţinem pumnii Serbiei, probabila câştigătoare a grupei din Liga Naţiunilor, în preliminarii.

„Dacă nu vom câştiga grupa, să fim pe locul 2, sperând că Serbia se va califica din grupa lor preliminară şi jucăm noi barajul pentur Euro, dacă nu ne vom califica”, spunea Nicolae Stanciu, la finalul partidei cu Serbia de pe Arena Naţională.

Muntenegru – România live video online: Răzvan Marin s-a accidentat la ultimul antrenament

După ce a ratat meciul cu Lituania din cauza unei suspendări, Răzvan Marin are şanse mici de a fi pe teren cu Muntenegru. Mijlocaşul lui Standard Liege s-a accidentat la antrenamentul oficial de luni seară, părăsind şedinţa de pregătire după doar 10 minute.

Pentru înlocuirea fotbalistului de 22 de ani, Cosmin Contra are la dispoziţie varianetele Tudor Băluţă şiAlexandru Cicâldău. Jucătorul de la Viitorul are prima şansă să fie titular, după ce a impresionat în remiza cu Serbia, de la Bucureşti.

Muntenegru – România live video online: FCSB, fără jucători în lot

După accidentarea lui Romario Benzar, naţionala lui Contra a rămas fără vreun jucător de la FCSB în componenţă. Un fapt inedit, dar perfect justificabil, dacă ţinem cont de forma de moment a echipei lui Nicolae Dică.

„Nu e ciudat să nu fie niciun jucător de la FCSB în lot. Avem un selecționer, dânsul alege ce e mai bine pentru România. Când ajungem aici contează prea puțin de la ce echipă venim”, a spus Moți, în cadrul unei conferințe de presă.

MUNTENEGRU – ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV. Pentru acest joc, Cosmin Contra îi are la dispoziţie pe următorii 23 de jucători:

1. Costel Pantilimon • 2. Alexandru Paşcanu • 3. Alin Toşca • 4. Cosmin Moţi • 5. Tudor Băluţă • 6. Cristian Manea • 7. Alexandru Chipciu • 8. Ianis Hagi • 9. George Puşcaş • 10. Alexandru Maxim • 11. Nicuşor Bancu • 12. Ciprian Tătăruşanu • 13. Claudiu Keşeru • 14. Ionuţ Nedelcearu • 15. Paul Anton • 16. Florin Niţă • 17. Ciprian Deac • 18. Răzvan Marin • 19. George Ţucudean • 20. Alexandru Mitriţă • 21. Alexandru Cicâldău • 22. Cristian Săpunaru • 23. Nicolae Stanciu

→ Între cei 23 se regăsesc 15 jucători care evoluează în străinătate şi 8 din Liga 1.

→ Un singur jucător nu a debutat încă la prima reprezentativă, Alexandru Paşcanu, promovat de la naţionala U21.

→ Nicolae Stanciu a marcat contra Lituaniei golul cu numărul 10 la naţională şi este cel mai bun marcator din lotul României.

→ Cel mai selecţionat tricolor din lot este Ciprian Tătăruşanu, cu 56 de prezenţe la echipa naţională. Alexandru Chipciu este la un meci de selecţia cu numărul 40.

S-au jucat:

• 7 septembrie | România – Muntenegru 0-0Lituania – Serbia 0-1 (D. Tadić 38-pen.)
• 10 septembrie | Serbia – România 2-2 (Mitrović 26, 63 / Stanciu 48-pen., Ţucudean 68), Muntenegru – Lituania 2-0 (Savić 34-pen., Janković 35)
• 11 octombrie | Lituania – România 1-2 (Žulpa 90 / Chipciu 13, Maxim 90+4), Muntenegru – Serbia 0-2 (Mitrović 18-pen., 81)
• 14 octombrie | România – Serbia 0-0Lituania – Muntenegru 1-4 (Baravykas 88 / Mugoša 10, 45+1-pen., Kopitović 35, Zorić 86)
• 17 noiembrie | Serbia – Muntenegru 2-1 (Ljajić 30, Mitrović 32 / Mugoša 70), România – Lituania 3-0 (Pușcaș 7, Keșeru 47, Stanciu 65)

Clasamentul grupei:

Serbia 5 3 2 0 7-3 11
ROMÂNIA 5 2 3 0 7-3 9
Muntenegru 5 2 1 2 7-5 7
Lituania 5 0 0 5 2-12 0

Programul următoarelor meciuri:

• 20 noiembrie | Serbia – LituaniaMuntenegru – România (ora 21:45)

Despre formatul Ligii Națiunilor:

• Câștigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediției următoare, ultimele clasate retrogradând în seria inferioară.

• Pe 2 decembrie 2018 are loc tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. Cele șase urne valorice vor fi stabilite exclusiv pe baza performanțelor din grupele Ligii Națiunilor. În seria României, câștigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică.

• Preliminariile Euro 2020 se desfășoară în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Națiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Națiunilor (martie 2020).

• Cele 4 echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manșă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai bună în grupele Ligii Națiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singură manșă (gazda va fi trasă la sorți). Câștigătoarea se califică la Euro 2020.