Murdăria, un pericol? Află cum influenţează sistemul imunitar

Societatea in care traim este obsedata de curatenie, igiena si germeni. Parintii isi sfatuiesc odraslele sa foloseasca sapun antibacterian, servetele umede cu alcool si alte produse care sa "ucida" microbii si germenii.

05 oct. 2016, 20:38
Murdăria, un pericol? Află cum influenţează sistemul imunitar

Jocul in noroi, urcatul in copaci, mersul in picioarele goale au devenit adevarate sacrilegii. Pentru ca, nu-i asa?!, copiii se pot murdari si se pot imbolnavi.

In realitate, insa, studiile medicale au dovedit ca obsesia moderna legata de germeni si curatenie a dus la cresterea numarului cazurilor de alergii, astm si boli inflamatorii ale intestinelor.

De ce sunt copiii atrasi de murdarie

Potrivit dr. Mary Ruebush, autoarea cartii „De ce este murdaria buna: 5 moduri prin care sa-ti faci germenii prieteni”, atractia copiilor spre murdarie este veche de milioane de ani. Ca orice alt muschi din corpul nostru, sistemul imunitar are nevoie de „antrenament” pentru a se dezvolta la capacitate maxima si pentru a deveni puternic ca sa reziste la boli. Murdaria ii ajuta pe copii sa isi dezvolte sistemul imunitar. „Cand copilul baga diverse lucruri in gura, ii permite sistemului imunitar sa raspunda la explorarea mediului inconjurator”, explica Ruebush.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.