Muşamalizarea unui accident, scenariu ca-n filme la Suceava

Un șofer din Suceava a provocat un accident grav și a încercat să ascundă totul. Mașina lui s-a răsturnat de mai multe ori, doar că pasagerul a ajuns în stare gravă la spital la scurt timp după ce a fost dus acasă de către șofer și așa a ieșit totul la iveală.

26 oct. 2019, 05:28
Muşamalizarea unui accident, scenariu ca-n filme la Suceava

Pasagerul unui autoturism implicat într-un accident în timpul nopţii a ajuns a doua zi la prânz la spital, adus în stare de inconştienţă de către echipajul unei ambulanţe. Poliţiştii îl cercetează acum pe şoferul care a produs accidentul, care a plecat cu tot cu autoturism de la faţa locului, transportându-l şi pe pasagerul rănit acasă, cu ajutorul unui ATV împrumutat, scrie Monitoul de Suceava.

Accidentul a avut loc în timpul nopţii. Din cauza neadaptării vitezei într-o curbă la dreapta, şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns în şanţul din dreapta şi a lovit un capăt de pod betonat, după care maşina s-a răsturnat de două ori, căzând în final pe roţi pe partea carosabilă. După accident, şoferul şi pasagerul s-au deplasat la locuinţa unui bărbat de 28 de ani din localitate, împreună cu care au revenit la locul impactului şi au împins autoturismul până în curtea locuinţei acestuia. În final, după ce a încercat să plece acasă, şoferul autoturismului s-a întors şi a împrumutat un ATV de la prietenul comun al celor doi, cu ajutorul căruia l-a transportat acasă pe pasagerul din autoturism. El l-a lăsat pe tânărul de 23 de ani în faţa locuinţei sale, după care a plecat acasă.

A doua zi dimineaţă tânărul rănit a fost găsit în stare de inconştienţă, în faţa locuinţei sale, de către mama sa, care s-a gândit în primă fază că ar putea fi în stare de ebrietate şi l-a dus în casă. În jurul orei 12.00 însă, văzând că starea fiului ei nu este bună, femeia a solicitat intervenţia unei ambulanţe, care l-a transportat la spital. Ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, medicii l-au trimis urgent în sala de operaţie. Poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că la spital a fost adus un tânăr de 23 de ani, victima unui accident rutier şi au demarat cercetările.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest a doua zi în jurul orei 16.00, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la Spitalul Judeţean Suceava i-au fost prelevate două mostre de sânge la interval de o oră, pentru stabilirea alcoolemiei. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului rutier.