Muscalu: Parchetul, DNA şi DIICOT au nevoie de finanţare corespunzătoare

Vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Gheorghe Muscalu, a declarat joi că activitatea de urmărire penală la Parchetul General, la DNA şi la DIICOT nu se poate face fără o finanţare corespunzătoare, potrivit Agerpres.

11 dec. 2014, 12:02
Muscalu: Parchetul, DNA şi DIICOT au nevoie de finanţare corespunzătoare

„Poziţia CSM în acest sens a fost clară dintotdeauna. Activitatea de urmărire penală la Parchetul General, la DNA şi DIICOT nu se poate face fără o finanţare corespunzătoare. Eu nu cunosc de această tăiere. Eu ştiu că ne-am pronunţat şi am dat un aviz pe bugetul nostru şi pe proiectele de buget ale Ministerului Public şi ale Ministerului Justiţiei pentru anul 2015. Sunt convins că se vor găsi modalităţi, dar cred că trebuie avut în vedere faptul că, pe ceea ce se întâmplă la acest moment în zona luptei împotriva corupţiei, împotriva criminalităţii organizate, Executivul trebuie să sprijine corespunzător şi din punct de vedere financiar activitatea parchetelor, procurorilor şi instanţelor de judecată”, a afirmat Muscalu, rugat să comenteze bugetul Ministerului Public pe 2015.

Pe de altă parte, el a subliniat că politicienii, în discursurile publice, ar trebui să se abţină de la comentarii concrete în raport cu temele pe justiţie, cu dosarele penale care se află în investigare la procuror, în urmărire penală sau judecată.