Mustafa Badreddine, lider marcant al grupării libaneze Hezbollah, a fost ucis la Damasc

Gruparea şiită islamistă libaneză Hezbollah a anunţat, vineri, moartea unuia dintre liderii sai marcanţi, Mustafa Badreddine, informează site-ul cotidianului britanic The Guardian.

13 mai 2016, 07:50
Mustafa Badreddine, lider marcant al grupării libaneze Hezbollah, a fost ucis la Damasc

Hezbollah a confirmat, printr-un comunicat, că Mustafa Badreddine, despre care se vehicula ca era al doilea cel mai important lider în organizaţie, a fost ucis într-o explozie, în apropierea aeroportului din Damasc.

„A luat parte la cea mai mare parte a operaţiunilor rezistenţei islamice începând din 1982,” se mai arată în comunicat, Badreddine fiind descris ca un ” mare lider jihadist”.

Gruparea islamistă a menţionat că acesta a fost ucis într-o explozie, dar nu a fost încă stabilit dacă a fost vorba de un atac aerian, cu rachete sau bombardament cu artilerie grea.

Anterior, televiziunea libaneză Al-Mayadeen TV, apropiată grupării şiite, a anunţat că Badreddine a fost ucis într-un raid aerian israelian, însă mai târziu a retractat această informaţie.

În 2005, Tribunalul Special pentru Liban l-a pus pe Badreddine sub acuzare pentru asasinarea fostului prim-ministru libanez Rafik Hariri.

Badreddine se afla la Damasc, unde superviza acţiunile grupării libaneze implicată în conflictul civil din Siria, alături de forţele de preşedintele sirian Bashar Assad.