Mutare bombă în Dosarul Rompetrol. Rudele lui Dinu Patriciu, puse să plătească zeci de milioane de euro

Moştenitorii lui Dinu Patriciu sunt chemaţi în instanţă să plătească prejudiciul de zeci de milioane de dolari adus statului de dosarul Rompetrol. Potrivit România TV, văduva milionarului şi cele două fiice au fost date în judecată de Ministerul Finanţelor Publice, la începutul lunii martie.

28 mart. 2015, 11:09
Mutare bombă în Dosarul Rompetrol. Rudele lui Dinu Patriciu, puse să plătească zeci de milioane de euro

Magistraţii au stabilit că prejudiciul în Dosarul Rompetrol este de 85 de milioane de dolari, însă atunci când s-a dat decizia definitivă a rămas ca statul să se îndrepte separat, pe cale civilă, împotriva moştenitorilor lui Dinu Patriciu, pentru că acesta a decedat înainte de sfârşitul procesului.

Citeşte şi RĂZBOI pe banii lui Dinu Patriciu: Judecătorii au pus SECHESTRU pe averea omului de afaceri

Potrivit România TV, acest lucru s-a întâmplat la începutul lunii martie. Ministerul Finanţelor Publice le-a chemat în judecată pe Dana, Ana şi Maria Patriciu, văduva milionarului şi cele două fiice. Toate trei sunt moştenitoare ale averii lui Dinu Patriciu, însă în prezent nu se ştie cât a mai rămas din averea acestuia.

Citeşte şi Fata cea mică a lui Dinu Patriciu a vândut apartamentul de lux din Paris FOTO

Ca urmare a faptului că ele au acceptat moştenirea cu tot cu datorii, cele trei trebuie să plătească acum prejudiciul. Ulterior, după plata acestui prejudiciu vor trebui achitate şi datoriile către creditori, pentru că mai multe bănci au obţinut în instanţă executarea silită a lui Dinu Patriciu, ca urmare a unor împrumuturi făcute acum câţiva ani.

Citeşte şi Testamentul lui Dinu Patriciu a fost citit. O persoană importantă din viaţa omului de afaceri, DEZMOŞTENITĂ